Belgija maksimalna – Finci se nadaju čudu

© AP Photo / Anatoly MaltsevFudbaleri Belgije – EURO 2020
Fudbaleri Belgije – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Belgije pobedili su Finsku 2:0 u poslednjem kolu grupe B Evropskog prvenstva. Belgijanci završavaju grupnu fazu maksimalnim rezultatom, dok se Finci nadaju da će kao trećeplasirani proći u nokaut fazu.
Finskoj je bilo potrebno da uzme bod Belgiji i 70-ak minuta je odolevala. Ipak, u završnici meča su popustili i pretrpeli su poraz. Finci se nadaju da će kao trećeplasirana ekipa izboriti plasman u osminu finala, ali gol razlika 1:3 ne obećava.
Belgija je pre susreta bila veliki favorit, očekivao se rutinski trijumf, da pitanje pobednika reše već u prvom poluvremenu, međutim, Finska je još jednom pokazala da se radi o organizovanoj reprezentaciji.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Prvi pokušaj Belgijanaca bio je preko Kevina de Brujnea. Uputio je centaršut, a Hradecski je bez problema uhvatio loptu. De Brujne je ponovo zapretio, ovoga puta u 23. minutu.
Sjajno je prošao, ali je odbrana Finske uz malo sreće otklonila opasnost. Novu šansu izabranici Roberta Martineza imali su u 33. minutu kada je Aksel Vitsel iz izgledne pozicije šutirao preko prečke.
Najbolju šansu fudbaleri Belgije imali su u 42. minutu. Doku je gađao u dalji ugao, a Hradecki je sjajnom intervencijom sprečio vođstvo protivnika. Na poluvreme se otišlo bez golova.
U nastavku utakmice Finska nije uspela da izvuče bod. Odolevali su napadima, Lukaku je u 65. minutu poništen gol zbog minimalnog ofsajda, ali u 74. nisu imali sreće.
Lopta je od golmana Hradecskog završila u mreži Finske i Belgijanci su poveli.
Do kraja susreta ekipa Roberta Martinesa postigla je još jedan gol. Ovoga puta Lukakuu nije poništen pogodak, te Belgijanci slave nakon dosta muke protiv Finske.
Finska sada čeka rasplet trećeplasiranih ekipa, ali sa gol razlikom 1:3 teško će biti u četiri najbolje reprezentacije.
Kraj za Rusiju na Evropskom prvenstvu! /video/
Rusija eliminisana, Danska slavi pobedu Belgije nad Finskom!
„Zemljotres“ u srpskom fudbalu – Zvezda i Partizan se obratili zajedničkim saopštenjem!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala