Austrija u osmini finala – Ukrajina uprskala i sada ništa ne zavisi od nje /video/

© AP Photo / Marko DjuricaAndrej Ševčenko – selektor Ukrajine, EURO 2020
Andrej Ševčenko – selektor Ukrajine, EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Ukrajine izgubili su od Austrije 1:0 u poslednjem kolu grupe C Evropskog prvenstva. Izabranici Andreja Ševčenka ovim porazom umanjili su šansu za plasman u nokaut fazu Šampionata.
Ukrajina i dalje ima šansu da kao trećeplasirana prođe u osminu finala, ali dosta će zavisiti od ostalih utakmica, te je i realna opcija da tri boda budu nedovoljna za plasman dalje.
Ekipa Andreja Ševčenka imala je sve u svojim rukama, čak i bod ih je vodio među 16 najboljih reprezentacija, međutim, odigrali su lošu utakmicu i na kraju su poraženi.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Utakmica u Bukureštu nije otvorena onako kako su mnogi zamišljali. U prvih dvadeset minuta nije viđeno mnogo prilika, a onda u 21. minutu Austrijanci dolaze do prednosti.
Baumgartner najbolje se snašao posle kornera, odbrana Ukrajine je zaspala i Austrija je povela.
Ukrajina je igrala jako slabo i mogla je da bude srećna što je na pauzu otišla sa samo golom zaostatka, pošto je veliku šansu u 42. minutu. propustio Marko Arnautović.
Ni u nastavku utakmice izabranici selektora Ševčenka nisu briljirali. Retko su stvarali šanse, a možda najbolju imali su 84. minutu kada je šut Jaremčuka završio pored stative.
Podbacili su Ukrajinci i sada se nadaju da neće biti četiri bolje trećeplasirane ekipe od njih. Iz šest grupa po četiri najbolje trećeplasirane plasiraće se u osminu finala.
Ukrajina trenutno spada u tu grupu od četiri selekcije, ali svoje utakmice imaju da odigraju i druge reprezentacije koje se nadaju da će sa trećeg mesta u nokaut fazu.
Makedonski heroj rekao „zbogom“ – Holandija bez greške posle grupne faze!
Makedonci se oprostili bez boda, poznat konačan poredak grupe C
Stepijeva kontra: Razbijen mit o vanzemaljcima i moj zaboravljeni učenik
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala