Važna pobeda Švajcarske – Turska „krompirom“ završila EP!

© AP Photo / Naomi BakerRazoračani fudbaler Turske – EURO 2020
Razoračani fudbaler Turske – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Švajcarske pobedili su Tursku 3:1 u poslednjem kolu grupe A Evropskog prvenstva. Izabranici Vladimira Petrovića nisu uspeli da dođu do drugog mesta, ali će kao trećeplasirana proći u osminu finala.
Turska, koja je u sva tri meča imala veliku podršku sa tribina u Bakuu, razočarala je nastupom na Evropskom prvenstvu i „krompirom“ (nula bodova) završava učešće.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Izbranici Šenola Guneša imali su teorijske šanse za plasman dalje, te se očekivalo da će konačno odigrati dobru utakmicu, ali ponovo su podbacili i pretrpeli su treći poraz.
Već u šestom minutu Švajcarska je došla do prednost. Haris Seferović uputio je snažan udarac i Čakir nije uspeo da odbrani.
Turska nije bila bezopasna, pretila je preko Muldura, Čelika i Tufana, ali Jan Zomer je briljirao među stativama, te je mreža Švajcarske bila netaknuta u prvih 45 minuta.
Turci nisu iskoristili šanse i stigla je kazna u 26. minutu. Džerdan Šaćiri uputio je sjajan udarac i duplirao je vođstvo reprezentacije.
Do kraja poluvremena nije bilo golova i na petnaestominutnu pauzu otišlo se sa dva gola prednosti Švajcarske.
Na startu drugog perioda igre zapretio je Burak Jilmaz, a potom je pao i gol. Igrao se 62. minut kada je Kahveči uputio precizan udarac, te Jan Zomer ovo nije uspeo da odbrani.
Turska je živnula posle datog gola, ali to je bilo kratkog trajanja. Samo šest minuta kasnije Zuber je poslao sjajnu loptu ka Šaćiriju koji je preciznim udarcem savladao Čakira.
Do kraja utakmice Švajcarci su imali veliku broj šansi. Možda najbolju propustio je Granit Džaka u 77. minutu kada je pogodio stativu iz slobodnog udarca.
Ostalo je 3:1 i Švajcarska završava grupnu fazu na trećem, a Turska na četvrtom mestu.
Pao je i Vels – Italija maksimalna posle grupne faze!
Postoje fudbaleri, a postoji i majstor fudbala /foto, video/
Italija furiozna, Velšani „za dlaku“ ispred Švajcarske i katastrofa Turske!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala