Ukrajinski marinci i avijacija: Novi manevri na Crnom moru /foto/

CC BY 2.0 / Ministarstvo odbrane Ukrajine / Brod ukrajinske mornarice na vojnim vežbama "Šturm 2018"
Brod ukrajinske mornarice na vojnim vežbama Šturm 2018 - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2021
Pratite nas
Pomorske snage Ukrajine izvele su taktičke vežbe na Crnom moru uz učešće marinaca i avijacije, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane zemlje.
„U određenim područjima Crnog mora pomorske snage Oružanih snaga Ukrajine izvele su taktičke vežbe brodske desantne grupe u kojima je učestvovala divizija brodova, jedinice marinaca, pomorska avijacija i avijacija vazduhoplovstva“, navodi se u saopštenju.
Vojni resor je precizirao da se obuka odvijala u nekoliko faza. Ukrajinska vojska je uvežbavala organizaciju protivbrodske odbrane, taktičko manevrisanje, prenos tereta u pokretu i pružanje pomoći spasilačkom brodu.
„Realizovali smo taktičke epizode ​​protivbrodske odbrane uz izvođenje borbenih vežbi protiv pomorskih meta. Vežbi su se pridružile borbene jedinice marinaca koje su pokazale visoku spremnost i dobre performanse vatrenih dejstava“ izjavio je rukovodilac vojne vežbe, komandant flotile Jurij Fedaš.
Prema njegovim rečima, u takvim vežbama Ukrajina je prvi put koristila mete na naduvavanje „Kiler tomejtoz“ koji koriste zemlje-članice NATO-a.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala