Vučić o eksploziji u fabrici „Sloboda“: Ima jedna stvar koja je čudna /video, foto/

Pratite nas
Požar, koji je u fabrici oružja „Sloboda“ izbio posle eksplozije u subotu uveče, ugašen je, a noć u Čačku protekla je bez novih detonacija. Evakuisano je 150 domaćinstava. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sve biti podrobno i detaljno ispitano.
Vučić je rekao da će biti detaljno ispitani svi razlozi mogućeg požara i eksplozija u Čačku, te da će biti postavljeno i pitanje odgovornosti.
Kazao je i da nadležni organi ispituju sve, ističući da je u ovom trenutku sve sigurno i obezbeđeno, i da nije bilo velikih posledica.
“Ali, ima jedna stvar koja je čudna, zanimljivo je da se poslednja eksplozija dogodila u prostoriji u kojoj nije bilo strujnih instalacija”, preneo je Vučić novinarima deo iz preliminarnog izveštaja.
Najavio je da će sve biti podrobno i detaljno ispitano.
“Ispitaćemo podrobno i detaljno sve razloge mogućeg požara i eksplozija i nema sumnje da će biti postavljeno pitanje subjektivne i objektivne odgovornosti, u svakom smislu, i upravljanja u kompaniji, a ako se dokaže i nešto drugo, onda i u krivično-pravnom smislu”, rekao je Vučić upitan da li će biti pokrenuto pitanje odgovornosti za dešavanja u čačanskoj “Slobodi”.

Evakuisano oko 250 domaćinstava

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da je evakuisano oko 150 domaćinstava iz obližnjih naselja. U hotel u centru grada je smešteno 11 porodica, odnosno tridesetak građana, među kojima je i sedmoro dece.
Neki od građana koji su noć proveli u gradskim hotelima vratili su se u svoje domove.
„Požar je lokalizovan, ugašen i za sada nema naznaka da će se nešto novo dogoditi, ali mi smo preduzeli sve potrebne mere“, rekao je ranije danas za RTS zamenik gradonačelnika Čačka Miroslav Petrović.
TELEGRAMMMM "{$url}"
U magacinskom prostoru fabrike „Sloboda“, sinoć nešto pre 20 časova, odjeknula je eksplozija. Tom prilikom lakše su povređena tri radnika. U pitanju su uglavnom sitne posekotine, najverovatnije usled pucanja stakla.
​Grad je organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom, a nemaju drugi smeštaj kod rođaka ili prijatelja.
Petrović je istakao dodaje da nema mesta za paniku jer je odluka o evakuaciji stanovništva preventivna.
Na licu mesta nalaze se sve nadležne službe. Ulazak stručnih ekipa na teren omogućava se tek 24 sati nakon poslednje detonacije. Izvršena su dva izviđanja od strane vatrogasne jedinice kompanije „Sloboda“ i od Sektora za vanredne situacije.
Posle ponoći, u krug fabrike stigao je i ministar odbrane Nebojša Stefanović.
​Kako se dodaje, vidno je prisustvo policije, parkirana su dva vatrogasna vozila, a bespilotne letelice nadletale su krug fabrike.
Podsetimo, eksplozija u magacinu fabrike „Sloboda“ dogodila se i 4. juna, ali nije bilo povređenih.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala