Vučić na obeležavanju Dana MUP-a: Čuvajte Srbiju, rezervnu otadžbinu nemamo /video, foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić na manifestaciji obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na manifestaciji obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2021
Pratite nas
Na platou ispred Palate „Srbija“ u Beogradu održana je centralna manifestacija povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije. Predsednik Aleksandar Vučić je tom prilikom poručio da Srbija mora da brine i o svom rodu i da rezervnu otadžbinu nemamo.
„Nema ništa prirodnije i kao što volite svoju decu, ništa nije normalnije nego da volite svoj narod ne čineći ništa loše nikom dugom“, istakao je Vučić.
Predsednik Srbije je rekao da je važno da imamo snažnu policiju, vatrogasce koji spasavaju živote ljudi, ljude koji pomažu prilikom prirodne nepogode.
TELEGRAMMMM "{$url}"
„Ljudi kad ne znaju kome da se obrate, obrate se srpskoj policiji. Vi ste ti koji čuvate i štitite državu, a ne postoji ništa teže od toga, jer ne postoji ništa popularnije nego za sve kriviti tu istu državu koja sve daje. Hvala vam što obavljate najteži posao, što se na dnevnom nivou suočavate sa ubicama, ali i onima koji našoj deci daju drogu. Vi ste ti koji čuvate i mir i red i poredak. Vi ste ti od kojih zavisi borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i tražim od vas da budete još žešći i snažniji u tome“, kazao je Vučić.
© Sputnik / Lola ĐorđevićManifestacija obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije
Manifestacija obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Manifestacija obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije
Zakletvu je položilo 1.337 novih policijskih službenika.
Naveo je da pripadnike policije ove, ali i sledeće godine, čeka povećanje plata.
„Srpski policajac mora da ima život dostojan čoveka, mora da ima dobru platu da bi mogao da obavlja svoje obaveze. Država će se postarati da živite bolje nego stariji pripadnici. Borite se za našu državu jer drugu otadžbinu nemamo“, naglasio je Vučić.

„Budite veći od najvećih, budite manji od najmanjih“

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je, tokom obraćanja okupljenima, da danas nisu izvedeni tehnika i oružje, oprema i obuka.
© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vulin na manifestaciji obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije
Aleksandar Vulin na manifestaciji obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Aleksandar Vulin na manifestaciji obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije
„Poštujte radnog čoveka, zbog njega postojite“.
„Izveli smo pred vas ljude da Srbija vidi ko joj čuva san, ko joj dane čini mirnim, izveli smo pred vas najmlađe a dočekaćemo da ih zovemo i najboljim“, rekao je Vulin.
Predsedniku Vučiću je poručio da se, kada u teškim vremenima i mestima bude branio istinu o našem narodu, seti ovog stroja i da zna kakva sila stoji iza njega i našeg naroda.
„A vi, koji danas polažete zakletvu, dobro pazite na svaku reč koju izgovarate hoćete li je biti dostojni. Neka vas ne uznese sila koju smo vam poverili. Vi možete čoveku da uzmete slobodu, ali još vrednije je što ćete se za slobodu boriti. Čuvajte čast i obraz svakog čoveka, pa i onom ko je to izgubio, silu ćete koristiti kada i kako morate, ali poniženje nećete nikom naneti. Poštujte radnog čoveka, zbog njega postojite. Budite veći od najvećih, manji od najmanjih“, naglasio je Vulin.
Na svečanosti zakletvu je položilo 1.337 novih policijskih službenika.
© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić uručio odlikovanja najzaslužnijim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova
Aleksandar Vučić uručio odlikovanja najzaslužnijim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova  - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Aleksandar Vučić uručio odlikovanja najzaslužnijim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova
Najzaslužnijim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova uručena su odlikovanja.
Uručena su i odlikovanja najzaslužnijim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova — medalje za posvećenost službi i medalje za hrabrost.
© Sputnik / Lola ĐorđevićHelikopter MUP-a Srbije
Helikopter MUP-a Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Helikopter MUP-a Srbije
Nalet helikoptera MUP-a Srbije na Dan policije.
Naletom helikoptera MUP-a Srbije, obraćanjem komandanta helikopterskih jedinica Nenada Nedića koji je preleteo iznad Novog Beograda, i ispraćajem državne zastave završena je manifestacija.
Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na praznik Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala