Sin Peđe Stojakovića oduševio Amerikance /foto, video/

© AFP 2023 / CHRIS CHAMBERSProslavljeni srpski košarkaš Peđa Stojaković
Proslavljeni srpski košarkaš Peđa Stojaković - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2021
Pratite nas
Andrej Stojaković, sin Peđe Stojakovića, najboljeg šutera u istoriji srpske košarke, pokazao je raskošan talenat na košarkaškom kampu „Sekšn 7“ u Arizoni.
Andrej, koji ima 16 godina, krenuo je očevim stopama i na pomenutom kampu skrenuo je pažnju odličnim igrama.
Stojaković „junior“ visok je 198 centimetara, igra na poziciji krila i spada u klasu 2023, što znači da će te godini moći da izađe na NBA draft.
Novinari i skauti primetili su mladog Stojakovića, što je potvrdio i Trevis Brenhem – NBA analitičar portala „247Sports“.
„Prvi put gledam Andreja Stojakovića, sina velikog srpskog igrača Peđe Stojakovića. Već je privukao pažnju. Visok je 198 centimetara, ima odličnu građu, pokriva poziciju krila i vešt je s loptom“, napisao je Brenhem.
Američki analitičar ističe da Andrej ima dobar osećaj za igru, „meku“ ruku, kao i dobar pregled igre. Brenhem dodaje da je Andrej za godinu dana porastao 17 centimetara.
Pojedine srednje škole već su iskazale interesovanje, a videćemo za koji će se univerzitet odlučiti za dve godine. Andrej je daleko od profesionalnih voda, ali pokazuje veliki potencijal i sada je na njemu da mukotrpnim radom dođe do tog nivoa.
​► Šta je pravi razlog Jokićevog „ne“ Srbiji?
Srbija razbila i Crnu Goru – za direktan plasman u četvrtfinale!
„Beograd nije inostranstvo, Hram Hristovog Vaskrsenja zameniću Hramom Svetog Save“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala