Šef ruskog generalštaba: Sa Amerikom smo krenuli putem dijaloga

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaNačelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije general Valerij Gerasimov
Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije general Valerij Gerasimov - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2021
Pratite nas
Rusija i SAD su krenuli putem konstruktivnog dijaloga, izjavio je načelnik Generalštaba oružanih snaga Ruske Federacije Valerij Gersaimov.
„Osetili smo konstruktivni pristup. Čini mi se da će obe strane krenuti putem konstruktivnog dijaloga“, rekao je Gerasimov komentarišući nedavni sastanak predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Džozefa Bajdena u Ženevi.
Gerasimov je učestvovao u samitu u sastavu ruske delegacije koja se priključila drugom delu sastanka Putina i Bajdena koji je bio rezervisan za „širi format“.
Prvi sastanak Putina i Bajdena na mestu predsednika održan je 16. juna u Ženevi. Samit je trajao 4,5 sata, uključujući pauzu.
Nakon razgovora, ruski lider je izjavio da se dogovorio sa američkim predsednikom da se započnu konsultacije o strateškoj stabilnosti na međuresornom nivou. Kako je istakao, obe zemlje shvataju da nose posebnu odgovornost za stratešku stabilnost u svetu.
Osim toga, lideri su usvojili zajedničku izjavu. Oni su istakli da nikada ne sme doći do nuklearnog rata, kao i da u njemu ne bi bilo pobednika.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala