Rusija o novim sankcijama SAD: To nije signal koji je dat nakon samita Putina i Bajdena

© Sputnik / Alekseй Agarыšev / Uđi u bazu fotografijaUlaz u ambasadu Rusije u Vašingtonu
Ulaz u ambasadu Rusije u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2021
Pratite nas
Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov izjavio je odmah po povratku u Ameriku da je Rusija spremna na konstruktivni dijalog kako bi se rešili problemi u bilateralnim odnosima, međutim, sankcije koje je najavila Bela kuća „nisu taj signal koji je dat nakon samita predsednika SAD i Rusije Džozefa Bajdena i Vladimira Putina“.
„Čuo sam o tim sankcijama dok sam leteo ka Americi. Samo što sam izašao iz aviona. Jedino što mogu da kažem jeste da to nije taj signal koji je dat nakon samita. Smatram da putem sankcija nemoguće je uspostaviti uzajamno razumevanje i stabilizovati odnose“, kazao je on.
Takođe je ocenio i da je „žalosno što su američke kolege izabrale taj put koji ne vodi ka pozitivnom rezultatu“.
Antonov je ocenio i da je, uprkos svemu, dobro što su „baterije napunjene“ i da je sada zadatak da se realizuju ti dogovori koji su postigli predsednici Rusije i SAD.
Kako je ranije najavljeno iz Bele kuće, administracija u Vašingtonu namerava da uvede nove sankcije protiv ruskih kompanija koje učestvuju u izgradnji gasovoda „Severni tok 2“, a priprema i nove sankcije protiv Moskve zbog situacije oko ruskog blogera Alekseja Navaljnog.
Štaviše, prema rečima pomoćnika američkog predsednika za nacionalnu odbranu Džejka Salivana, Amerika ne uzima rezultate samita Putina i Bajdena „zdravo za gotovo“.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala