Rubljov doživeo „Federerov“ scenario /video/

© AP Photo / Marius BeckerRuski teniser Andrej Rubljov
Ruski teniser Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2021
Pratite nas
Andrej Rubljov, sedmi teniser sveta, nije uspeo da osvoji titulu u Haleu, pošto je u velikom finalu bolji od njega bio Igo Umber – 6:3, 7:6 (4). Mladi Francuz postao je prvi debitant koji je podigao trofej u nemačkom gradu još od 2010. i Lejtona Hjuita koji je pobedio Rodžera Federera.
Ruski teniser nije uspeo da kruniše sjajnu nedelju u Haleu, te je posle pobede nad Hačanovim, Tompsonom, Kolšrajberom i Basilašvilijem, doživeo poraz protiv Iga Umbera.
Nije odigrao loše Rubljov, nijanse su odlučivale i u tim ključnim trenucima nije uspeo da pronađe najbolji tenis.
U prvom setu utisak je bio da ćemo videti taj-brejk, pošto do osmog gema nije viđena nijedna brejk lopta. Ipak, baš u pometom trenutku Umber je dobio šansu za brejk i iskoristio ju je.
Poveo je 5:3, potom je potvrdio oduzet servis i posle 40 minuta igre poveo je 1-0.
U prvom nismo dobili taj-brejk, ali zato jesmo u drugom. Teniseri su bili sigurni na svojim servisima, nisu ostavljali mnogo prostora i posle 40-ak minute igre ušlo se u 13. gem.
I tamo su bili veoma ujednačeni, što govori podatak da je viđen samo jedan mini brejk, a nažalost Rubljova on je bio taj koji ga je pretrpeo. Umber je poveo 5:4, potom je sa dva servisa potvrdio osvojeno i posle sat i po vremena osvojio je turnir.
Francuski teniser postao je tako prvi igrač još od Lejtona Hjuita koji je u prvom pojavljivanju u Haleu osvojio titulu. Legendarni Australijanac to je uspeo pre 11 godina kada je u velikom finalu pobedio Rodžera Federera.
​Ove nedelje igrao se i turnir u Londonu – čuveni Kvins. Domaća publika otišla je razočaran sa tribina jer je Britanac Kameron Nori poražen od Matea Beretinija – 6:4, 6:7 (5), 6:3.
Italijanski teniser nastavio je sa odličnim partijama i ove nedelje postao je prvi debitant koji je osvojio Kvins još od Borisa Bekera koji je to učinio 1985. godine.
​Beretini igra sezonu karijere, te je posle titule u Beogradu osvojio i Kvins. Pored toga ima četvrtfinale Rolan Garosa i finale Madrida.
Dvadesetpetogodišnji teniser postao je prvi Italijan koji je u Open eri trijumfovao u Londonu, te će ovaj 20. jun pamtiti do kraja života.
​► Vajda i Ivanišević imaju „ultimatum“ za Đokovića
Đoković prodao stan za 6.000.000 dolara /video, foto/
Upoznajte momka koji je pomogao Đokoviću da pobedi Nadala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala