Postoje fudbaleri, a postoji i majstor fudbala /foto, video/

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaKevin de Brujne
Kevin de Brujne - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2021
Pratite nas
Kevin de Brujne, mirni momak rođen pre 30 godina u belgijskom gradu Drongen, vratio se u svoju nacionalnu selekciju posle povrede zadobijene u finalu Lige šampiona i odmah pokazao da se s razlogom smatra jednim od najboljih fudbalera današnjice.
Vezista koji može uspešno da pokrije veliki broj pozicija u timu i da se stavi u službu ekipe na različite načine, postigao je predivan pogodak levom nogom u drugoj utakmici Evropskog prvenstva protiv Danske, pošto je propustio prvi meč protiv Rusije.
De Brujne je veoma emotivno primio povratak na teren i gol, nije želeo da proslavi pogodak u znak poštovanja prema reprezentativcu Danske Kristijanu Eriksenu, koji je u prvom meču šampionata protiv Finske doživeo kolaps i umalo preminuo na terenu.
Igrač Mančester sitija je uprkos emotivnom trenutku ostavio fenomenalan utisak svojom partijom, imao je stoprocentnu uspešnost u driblinzima, kreirao je dve šanse za gol, dvaput šutirao, te upisao po asistenciju i gol, za svega 45 minuta provedenih na terenu.
​„Postoje fudbaleri, a postoji i Kevin de Brujne“, glasio je jedan od komentara.
De Brujne je na velikim takmičenjima za svoju reprezentaciju debitovao pre sedam godina na Svetskom prvenstvu – tada je postigao dva gola, dve godine kasnije na Evropskom prvenstvu se triput upisao u strelce, a u Rusiji na Mundijalu je dodao još dva gola.
Sada je na koti „jedan“, ali nema sumnje da će u narednom periodu sjajni igrač nastaviti da oduševljava ljubitelje pravog fudbala.
​► Hrvatska u crvenom alarmu: „Da se ne lažemo...“
► Holandija ima ono što je Srbiji nedostajalo /video/
► UEFA reagovala zbog Ronaldovog „performansa“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala