Pao je i Vels – Italija maksimalna posle grupne faze!

© AP Photo / Alberto LingriaFudbaleri Italije slave gol – EURO 2020
Fudbaleri Italije slave gol – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Italije pobedili su Vels 1:0 u poslednjem kolu grupe A Evropskog prvenstva. Azuri su ovim trijumfom i matematički obezbedili prvo mesto, dok je Vels, uprkos porazu, završio na drugom mestu.
Izabranici Roberta Manćinija maksimalnim učinkom završili su grupnu fazu šampionata Starog kontinenta, te u odličnoj formi čekaju nokaut fazu.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Selektor Italije promešao je karte, promenio je veliki broj fudbalera u odnosu na prve dve utakmice i time je napravio sjajan potez jer je odmorio neke nosioce, a opet rezultat nije trpeo.
Italija je bila bolji rival u prvom poluvremenu, pretili su Beloti i Kijeza, ali gol je postigao momak od kog se možda najmanje očekivalo. Sjajni Mateo Pesina u 39. minutu našao se na pravom mestu i preciznim udarcem savladao je Vorda.
Rezultat se do poluvremena nije menjao i domaći fudbaleri su imali minimalnu prednost na pauzi.
Početak drugog poluvremena nije obećavao za Velšane jer je Ampadu u 55. minutu dobio direktan crveni karton. Otvorenim đonom nagazio je Bernardeskija i zasluženo je isključen.
Italijani su dobili šansu da još jednim pogotkom reše pitanje pobednika, ali zadovoljili su se sa jednim golom, uz to je i Vord odlično branio među stativama Velsa, te je ostalo 1:0.
Italiju u osmini finala čeka drugoplasirana ekipa grupe C, a to će biti Ukrajina ili Austrija. Sa druge strane Vels će igrati protiv druge reprezentacije grupe B, a to će biti Rusija, Danska ili Finska.
Važna pobeda Švajcarske – Turska „krompirom“ završila EP!
Italija furiozna, Velšani „za dlaku“ ispred Švajcarske i katastrofa Turske!
Postoje fudbaleri, a postoji i majstor fudbala /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala