„Otpisani“ otvorio dušu: Plakao sam danima, patila je cela porodica

© AP Photo / Bernat ArmangueLuis Suares
Luis Suares - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2021
Pratite nas
Luis Suares, urugvajski fudbaler, najzaslužniji je za jedanaestu titulu Atletiko Madrida, prvu posle sedam godina. Njegove suze nakon poslednjeg kola La Lige pokazale su koliko ga je zaboleo raskid sa Barselonom na kraju prošle sezone, i koliko je svestan da još uvek nije vreme da okači kopačke o klin.
Atletiko Madrid osvojio je La Ligu zahvaljujući značajnom doprinosu Luisa Suaresa koji je sezonu završio kao najbolji strelac ekipe sa 21 golom, a postigao je i onaj ključni koji je odlučio šampiona Španije.
Fudbaleri Atletiko Madrida slave gol protiv Valjadolida - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2021
Barsa? Real? Ne, Atletiko! /video/
Tridesetčetvorogodišnji napadač je prošlog leta napustio katalonski klub posle šest uspešnih sezona. Suares je postigao 191 gol za Barselonu, a u jeku krize španskog giganta uzrokovane pandemijom virusa korona, izašao je kao kolateralna šteta u okviru rezova holandskog menadžera, Ronalda Kumana.
Još tada je u suzama napustio Kamp Nou, nakon čega se priključio ekipi legendarnog Argentinca, Dijega Simeonea.
„Iskrsla je ta ponuda Atletika, pa sam samo morao da menjam grad, ali život u Španiji je svuda sličan. Kada su mi u Barseloni saopštili da mi traže novu sredinu, to nisam lako podneo zbog načina na koji su se stvari odigrale. Morate da prihvatite kada jednom ciklusu dođe kraj“, rekao je Suares po dolasku u špansku prestonicu i dodao:
„Plakao sam danima zbog situacije kroz koju sam prolazio posle svega što sam doživeo u Barseloni, zbog toga što sam uživao tamo, kako su me tretirali kao igrača, koliko sam bio voljen, i što mi je taj klub priredio nezaboravne momente u karijeri. Od debija za Barsu imao sam samo najlepše uspomene“.
Barselona je novom politikom značajnih finansijskih rezova pristala da Urugvajca ustupi Atletiku za samo 7 miliona evra, iako je pod ugovorom sa Kataloncima bio još jednu sezonu.
Ipak, vođstvo kluba na čelu sa Đozepom Marijom Bartomeuom u Suaresu je videlo momka „za staro gvožđe“, te je ga je u treptaju oka prepustilo rivalima.
Ovaj potez ispostavio se kao katastrofalan, jer se Urugvajac pokazao kao sjajna investicija za gradskog rivala Real Madrida
Nakon sjajne sezone Urugvajca u dresu Atletika, emocije su savladale Suaresa koji je postigao odlučujući gol na utakmici protiv Valjadolida, kojim je presuđen šampion LaLige.
„Mnoge stvari su mi prolazile kroz glavu, nakon onoga što sam prošao (sa Barselonom), kako su me potcenili“, rekao je Suares. „Atletiko mi je otvorio svoja vrata. Zbog toga ću zauvek biti zahvalan ovom velikom klubu, zbog toga što je verovao u mene. Sećam se svoje supruge i dece koji su patili sa mnom danima“.
Luis Suares želeo je da dokaže da su iz Barselone pogrešili, i uspeo je u tome.
„Evo moje statistike. Šest od sedam liga. Tu je Luis Suares“, rekao je Urugvajac.
Suares je sa Barselonom osvojio pet titula u Primeri, kao i Ligu šampiona u sezoni 2014/15, a braneći boje Liverpula i Ajaksa osvojio je Liga kup 2012, Erdiviziju 2011 i Kup Holandije 2010. godine.
Veleobrt – Mesi ostaje u Barseloni!
Italija pred novim „Kalčopolijem“?
Roman će svoju četu, ipak, gledati među elitom!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala