„Ima li neko iz KSS da stane u Nikolinu odbranu?“

Pratite nas
Kosta Jankov, proslavljeni srpski košarkaški stručnjak, na zvaničnom Tviter nalogu pozvao je ljude iz Košarkaškog saveza Srbije da stanu u odbranu Nikole Jokića koji je nešto ranije saopštio da zbog velike preopterećenosti neće igrati za reprezentaciju ovog leta.
Kosta Jankov više od 17 godina radi kao skaut Golden Stejt Voriorsa, čovek je sa bogatim košarkaškim iskustvom, te je putem društvenih mreža zatražio zaštitu najboljeg srpskog igrača.
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Šta je pravi razlog Jokićevog „ne“ Srbiji?
Nikola Jokić je posle jako naporne sezone i po, računajući i „babl“ u Orlandu, odlučio da je najbolje za njega da ovo leto pauzira od košarke, odnosno da se ne odazove na poziv Igora Kokoškova.
Ovakva odluka srpskog aktuelnog MVP-ja NBA lige očekivano je izazvala bes u narodu, te se već nekoliko dana nalazi na tapetu, kako navijača, ali tako i medija.
Zbog toga se Kosta Jankov oglasio na Tviteru napisavši kako bi neko iz vrha Košarkaškog saveza trebalo da izađe javno i stane u odbranu najboljeg igrača.
​Jedino što smo čuli od ljudi iz Košarkaškog saveza bilo je na konferenciji za medije pred Akropolis kup kada je selektor Igor Kokoškov rekao da će pričati sa Nikolom i da se nada da će ga imati na raspolaganju ukoliko se kvalifikacijemo na Igre.
„On je veliki ambasador srpskog sporta i košarke. Treba svi da budemo ponosno na ono što je uradio. Ja ne mogu da budem cinik i neću da budem cinik i sebično ću reći da želim da igra. Zaboravljamo da igrači imaju privatan život, probleme, obaveze. Da skratim, čuću se sa Nikolom. Čestitam mu na svemu. Iskreno se nadam da će biti tu, ali i ako ne bude, imamo ostale momke. Imamo pozitivnu energiju, da podržimo sve momke koji su osvojili svoje vreme da budu u reprezentaciji”, rekao je Kokoškov.
Kokoškov je ovo izjavio istog jutra kada je Jokić saopštio da neće igrati ovog leta, i od tada se niko iz Saveza nije oglasio.
Šta je pravi razlog Jokićevog „ne“ Srbiji?
Srbija razbila i Crnu Goru – za direktan plasman u četvrtfinale!
Srbija osvojila Akropolis kup!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala