Srbija osvojila Akropolis kup!

© Foto : KSS / Nebojša ParaušićKošarkaši Srbije – Akropolis kup
Košarkaši Srbije – Akropolis kup - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Srbije pobedili su Grčku 75:64 u poslednjoj utakmici na Akropolis kupu u Atini. Izabranici Igora Kokoškova ostvarili su sve tri pobede i raduje u kakvoj se formi nalaze pred kvalifikacije za OI koje se igraju od 29. juna do 5. jula u Beogradu.
Bio je ovo najozbiljniji ispit za Orlove u Atini i na pravi način su odgovorili zadatku. Od druge četvrtine preuzeli su kontrolu nad utakmicom, a u trećoj su potpuno slomili otpor domaćina.
Druga i treća deonica bile su ključne, taj period srpski košarkaši dobili su 41:24, a početkom četvrte prednost je iznosila maksimalnih +17 (64:47).
Tada je došlo do blago opuštanja, Grčka je u završnici uspela da dođe do jednocifrenog zaostatka. Ipak, tada je stvari u svoje ruke preuzeo Stefan Jović i sa pet poena zaredom rešio je pitanje pobednika.
Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Aleksa Avramović i Ognjen Dobrić sa 18 poena, Boban Marjanović postigao je 12, a Filip Petrušev 11 poena.
Kod domaćina Kostas Mitoglu postigao je 17, a jedino ga je pratio Slukas sa 10 poena.
Srbiju u sredu 23. juna očekuje prijateljska utakmica sa Meksikom, a potom slede kvalifikacije za Olimpijske igre u Beogradu.
U grupnoj fazi naši košarkaši sastaju se sa Dominikanskom Republikom (29.6, 20:15) i Filipinima (30.6, 20:15), a potom sledi polufinale i finale. Na drugoj strani nalaze se Italija, Senegal i Portoriko.
View this post on Instagram

A post shared by Uncle Screw (@uncle.screw)

Sin Peđe Stojakovića oduševio Amerikance /foto, video/
Srbija razbila i Crnu Goru – za direktan plasman u četvrtfinale!
„Beograd nije inostranstvo, Hram Hristovog Vaskrsenja zameniću Hramom Svetog Save“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala