„Grčka nakaza“ ide u finale – Durent ispisao istoriju, pa ispalio „er-bol“! /video/

© AP Photo / Frank Franklin IIKevin Durent (levo) i Janis Adetokumbo
Kevin Durent (levo) i Janis Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Milvoki Baksa savladali su Bruklin Netse u sedmom meču polufinala Istočne konferencije rezultatom 115:11, posle produžetka. Kevin Durent je bio odigrao fenomenalnu utakmicu, ali nije uspeo da donese svojoj ekipi pobedu.
Milvoki je uspeo da se prvi put u eri Janisa Adetokumba plasira u finale Istoka, gde ih očekuje duel sa boljim iz okršaja Atlanta Hoksa i Filadelfija 76ersa (3-3).
Bruklin je u ovom meču ponovo bio bez Kajrija Irvinga, kao i uz rovitog Džejmsa Hardena, koji se i dalje oporavlja od povrede tetive.
Zbog toga su Netsi ponovo igrali na pogon fenomenalnog Durenta, koji je na kraju – i pored toga što je postavio rekord po broju postignutih poena u istoriji sedmih utakmica plej-ofa i ni u jednom trenutku nije izašao sa parketa – izgubio duel sa dvostrukim MVP-jem lige Adetokumbom.
Popularni Kej Di je meč završio sa 48 poena (17/36), devet skokova i šest asistencija, dok je momak sa nadimkom „Grčka nakaza“ imao 40 poena (15/24), 13 skokova i pet asistencija.
Iako je Bruklin u drugoj četvrtini imao dvocifrenu prednost, Milvoki se lako vratio u meč, pa je u drugom poluvremenu viđena rezultatska klackalica.
Baksi su napravili seriju u završnici i došli do +4 na minut do kraja, ali je usledila serija Durenta od četiri poena u nizu.
Na 1,6 sekundi pogodio je izuzetno dalek šut za dva poena, za koji su mnogi navijači u hali mislili da je trojka, što bi značilo da je Bruklin pobedio. Ipak, otišlo se u produžetke.
​Za prvih skoro četiri od dodatnih pet minuta viđeno je samo dva poena, da bi zatim usledili poeni Adetokumba i Midltona.
Durent je ponovo preuzeo odgovornost, ovog puta šutnuvši za tri poena na 0,3 sekunde do kraja, ali je zbog sjajne odbrane Džrua Holideja ispalio „er-bol“.
​Pored Janisa, Milvoki je do pobede vodio i Kris Midlton sa 23 poena, 10 skokova, šest asistencija i čak pet ukradenih lopti.
Holidej je šutirao 5/23, ali dodao sedam uhvaćenih lopti i osam asistencija, dok je Bruk Lopez imao 19 poena, osam skokova i četiri blokade.
Na drugoj strani Harden je pomogao sa 22 poena i po devet skokova i asistencija, ali samo 5/17 iz igre.
Blejk Grifin je imao 17 poena i 11 skokova, a Brus Braun 14 poena i šest uhvaćenih lopti.
Milvoki će protivnika u finalu Istoka dobiti u noći između nedelje i ponedeljka, kada u Filadelfiji sedmi, odlučujući meč igraju 76ersi i Atlanta.
Podsetimo, u finalu Zapada se sastaju Finiks Sansi, koji su izbacili Denver Nagetse našeg Nikole Jokića, i Los Anđeles Klipersi.
Bomba! Obradović se vraća u Partizan, poznati i finansijski detalji!
Jokićev otac: Ljudi da shvate – čovek treba da dobije dete /video/
Bogdanović završio meč sa povredom – sledi majstorica! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala