Upoznajte momka koji je pomogao Đokoviću da pobedi Nadala

© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021.
Novak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2021
Pratite nas
Leo Breson, student Univerziteta Vilijam Keri iz Hatisburga (Misisipi) imao je šansu života kada je odabran da bude sparing partner Novaka Đokovića uoči njegovog polufinalnog meča Rolan Garosa kada je porazio Rafaela Nadala u njegovom kraljevstvu.
Zbog čega je Leo Breson izabran da bude Đokovićev partner za trening? Zbog toga što je levoruk.
Đoković je fantastičnim povratkom iz dva seta zaostatka protiv Stefanosa Cicipasa u finalu Otvorenog prvenstva Francuske osvojio svoj 19. Gren slem trofej, ali pre nego što je zakazao meč sa Grkom, Novak je morao da prođe „kralja šljake“ u polufinalnom meču.
Nadal je trinaestostruki šampion Rolan Garosa,  koji je do polufinala ovogodišnjeg turnira imao skor od 105 pobeda i dva poraza, od kojih mu je jedan naneo upravo Srbin.
To je bio razlog zbog kog je Breson, rođeni Francuz, stupio na scenu.
„Nadal je levoruk, pa je Novak tražio igrača koji igra levom rukom kako bi se se savršeno pripremio za meč“, rekao je glavni trener Univerziteta Mark Luks, dodajući da je stoga Leo odabran za sparing partnera najboljeg tenisera sveta uoči polufinala Rolan Garosa.
„Novak Đoković je na kraju pobedio Rafaela Nadala i okarakterisao je taj meč jednim od najbolja tri koja je ikada odigrao“, rekao je Luks.
Dvadesetpetogodišnji Francuz je nakon treninga sa Srbinom izjavio da je bilo neverovatno iskustvo što je delio teren sa Đokovićem.
„Nema mnogo igrača koji su imali mogućnost da treniraju sa svetskim brojem 1 na Gren slem turniru poput Rolan Garosa“, rekao je Breson i dodao:
„Sto posto će Đoković postati legenda ovog sporta. Već jeste, ali mislim da će na kraju imati više Gren slem titula od Rodžera Federera i Rafaela Nadala“.
Nacionalna asocijacija koledža i univerziteta u Severnoj Americi rangirala je Bresona na drugo mesto u singlu tokom većeg dela sezone 2020/21. Francuz je takođe proglašen za rukija godine, čime je stekao mesto u prvom timu ove organizacije.
Breson će se na jesen vratiti u Misisipi kako bi završio fakultet.
Publika američkog novinara nije verovala u Đokovića
Novakovo obećanje iz Beograda je skinulo petnaestogodišnju kletvu /video/
Superheroj je pronašao superčoveka: Jedan jedini – Novak Đoković!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala