Tvorac "Sputnjika Ve": Vakcina ne utiče na plodnost ljudi

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICPočetak proizvodnje "Sputnjika Ve" na Torlaku
Početak proizvodnje Sputnjika Ve na Torlaku - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2021
Pratite nas
Direktor Instituta za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg saopštio je Sputnjiku da vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) ne utiče na plodnost, pošto je osnova preparata adenovirus, sa kojim čovečanstvo živi već dugo vremena.
„Ni u evolucionom planu, niti u pogledu trenutnih zapažanja savremene medicine, vakcina nema negativan uticaj“, rekao je Gincburg.
On je objasnio da su „Komponenta I“ i „Komponenta II“ Sputnjika pravljene na bazi adenovirusa 26 i adenovirusa 5. Oba ova virusa odavno cirkulišu među populacijom.
"Tokom ovog vremena, kao što znamo, čovečanstvo se razmnožilo do 7,5 milijardi. Ni kod koga se nije pojavila sumnja povodom ova dva virusa, koji prisustvuju u našem organizmu i kojim smo se mi već deset puta zaražavali u obliku upale pluća. Da li je to nekoga onemogućilo da ostane u drugom stanju? Ni u kakvim medicinskim protokolima to nije bilo pronađeno", nastavlja stručnjak.
Ranije je glavni lekar infektološke bolnice u Moskvi Denis Procenko saopštio da su teorije da vakcina protiv korone utiče na plodnost obične dezinformacije.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala