Strani državljani na revakcinaciji u Beogradu

© Sputnik / Lola ĐorđevićVakcinacija na beogradskom Sajmu
Vakcinacija na beogradskom Sajmu - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2021
Pratite nas
Strani državljani koji su krajem marta primili prvu dozu vakcine u Srbiji, ovoga vikenda dolaze na revakcinaciju.
U 8 časova na Beogradskom sajmu počela je vakcinacija u halama 3 i 11, a završava se u 17 časova. Produženo radno vreme važiće samo tokom vikenda.
Veliki su redovi, a građani koji su došli da prime vakcinu protiv kovida kažu da su uglavnom iz BiH, Severne Makedonije, Ukrajine.
Direktor punkta za vakcinaciju na Beogradskom sajmu, dr Zoran Bekić, izjavio je da je Srbija postala centar vakcinacije u Evropi.
„Čelni ljudi u državi su povukli izuzetan diplomatski potez. Srbija je pružila ruku prijateljstva regiji, izbrisala granice i pokazala da se svi borimo protiv zajedničkog neprijatelja. Krajem marta u Srbiji je vakcinisano više od 22.000 stranih državljana, na Sajmu tada više od 12.000. Od toga je prošlo 12 nedelja i došlo je vreme za revakcinaciju“, naveo je Bekić za RTS.
Zbog toga će, kao je rekao, na Sajmu drugu dozu vakcine primiti 8.000 stranih državljana, a sutra 5.000.
„Paralelno sa tim teče vakcinacija prvim dozama na Sajmu, isključivo za državljane Srbije, Severne Makedonije i BiH“, dodao je Bekić, napominjući da se u najskorije vreme očekuje isporuka ‘Sputnjika Ve’ (Sputnik V).
Poslednjih dana se, kako je dodao, na Sajmu najviše vakcinišu strani državljani iz BiH i Severne Makedonije, a u tržnim centrima mladi.
„U tržnim centru ‘Ušće’ od 6. maja do srede je vakcinisano prvim dozama 13.600 lica, a starosna dob je u proseku 40 godina“, kazao je Bekić.
Do petka je u Srbiji prvu dozu vakcine primilo više od 44 odsto naših građana, a 40 odsto je dobilo drugu dozu.
„Neophodno je da ubrzamo vakcinaciju da nam se korona ne bi u najtežem obliku vratila na jesen. Poseban apel mladima, nađite vreme, vakcinišite se, vi ste naša snaga i budućnost i Srbija veruje u vas“, zaključio je Bekić.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala