Novi kiks Španije na Evropskom prvenstvu! /video/

© AP Photo / Lluis GeneDetalj sa utakmice Španija – Poljska
Detalj sa utakmice Španija – Poljska - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Španije i Poljske odigrali su 1:1 u drugom kolu grupe E Evropskog prvenstva. Crvena furija ni na drugoj utakmici zaredom nije uspela da pobedi, te će u poslednjem kolu morati da upiše tri boda ukoliko želi plasman dalje.
Španija je u utakmicu ušla sa epitetom favorita, ali posle devedeset odigranih minuta nisu uspeli da opravdaju to zvanje. Poljska, kojoj je ovo bila biti ili ne biti utakmica, odigrala je hrabro i došla je do ključnog boda.
Crvena furija u poslednjem kolu igra protiv Slovačke i potrebna su joj tri boda, baš kao i Poljskoj protiv Švedske.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Na početku meča nije bilo mnogo prilika. Igralo se u dobrom ritmu, uglavnom ispred gola Poljske, ali gosti su se organizovani branili i nisu ostavljali mnogo prostora za manevar protivniku.
Ipak, iz naizgled bezopasne situacije, Španija je povela. Đerar Moreno je uputio nešto između udarca i centaršuta, Morata je bio na pravom mestu i smestio je loptu iza leđa Ščesnog.
Devet minuta kasnije zapretio je Đerar Moreno, u 43. Poljaci su imali veliku priliku da dođu do izjednačenja. Sviderski je pogodio stativu, lopta se odbila do Levandovskog koji je promašio zicer.
 
To je bila i poslednja šansa u prvom poluvremenu, pa se na pauzu otišlo sa minimalnom prednošću Crvene furije.
Poljaci su na početku drugog perioda igra uspeli da izjednače. Levandovski je sjajno skočio pored Laporta i udarcem glavom savladao je Unaija Simona.
Samo četiri minuta kasnije Španci su imali veliku šansu da ponovo dođu do prednosti. Moreno je iznudio penal i preuzeo je odgovornost.
Pogodio je samo stativu i ostalo je 1:1.
Bilo je potrebno Španiji da se povrati posle ovog šoka. U završnici su pokušavali, stvarali su šanse, ali Poljska se hrabro branila i na kraju je došla do zasluženog boda.
Odlučujuće utakmice za plasman u nokaut fazu igraju se u sredu 23. juna u 18 časova. Oba meča, Španija – Slovačka i Švedska – Poljska, na programu su u isto vreme.
„Kralj“ se otvorio – svakome po 400.000 evra za titulu
Spektakl u Minhenu – Nemačka za sat vremena „uništila“ Portugaliju!
Hrabri Mađari šokirali prvake sveta i zakuvali u „grupi smrti“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala