Knežević: Rezolucija o Srebrenici najmanje pisana u Crnoj Gori

© Foto : Youtube/Skupština Crne Gore/PrintscreenMilan Knežević, predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore
Milan Knežević, predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2021
Pratite nas
Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da su usvajanju rezolucije o Srebrenici doprinele NATO ambasade i da mu se čini da je ona najmanje pisana u Crnoj Gori.
Rezolucijom o Srebrenici, koja je usvojena u crnogorskom parlamentu, stvara se nova antisrpska atmosfera, ocenio je Knežević, navodeći da se plaši da je u pitanju „lansirna rampa“ za obračun sa državnim rukovodstvom Srbije u aprilu 2022. godine, kada se očekuju predsednički izbori i izbori za gradonačelnika Beograda.
Knežević je za RTS rekao i da očekuje talas donošenja sličnih rezolucija u regionu sa namerom da se ukine Republika Srpska.
„Ali bilo je neophodno da se pošalje poruka vaskolikom srpskom narodu, ne samo u regionu, nego i u svetu da otpočinje kampanja samopriznavanja i bilo je neophodno da se oni kojih ima 30 posto, a to su Srbi u Crnoj Gori, predstave takođe genocidnim, a da eto, Crna Gora, izrasta na neke demokratske standarde i nivoe da je spremna da priznaje ono što se nije priznalo ni u samoj BiH i oko čega postoje i dan-danas različita tumačenja“, naveo je Knežević.

„Krivokapić je hodajući demant“

Knežević je za crnogorskog premijera rekao da je „hodajući demant“ i u tom kontekstu podsetio da je Krivokapić posle usvajanja rezolucije rekao da je ona nepotrebna.
Dodao je da je Krivokapić smenio ministra Vladimira Leposavića sa partijama Dritana Abazovića i Alekse Bečića, kao i poslanicima DPS-a, zbog stavova o Srebrenici.
„Očigledno da je premijeru Krivokapiću najlakše da kroz demanti, gde demantuje samoga sebe, dodatno ugrozi i ovo malo krhke stabilnosti između delova parlamentarne većine i izvršne vlasti, ali ono što je, čini mi se mnogo evidentnije jeste da on definitivno po svom profilu, doživljaju politike, doživljaju reči i po svemu što je dosad uradio, odnosno nije uradio, ne zaslužuje da više bude premijer“, rekao je Milan Knežević.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala