Hrabri Mađari šokirali prvake sveta i zakuvali u „grupi smrti“

© AP Photo / Tibor IllyesKante Francuska
Kante Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2021
Pratite nas
Kakva herojska partija fudbalera Mađarske koji su u drugom kolu Evropskog prvenstva u Grupi F koja nosi naziv „grupa smrti“, odoleli aktuelnim prvacima sveta Francuzima- 1:1. Poveli su Mađari preko Fiole u nadoknadi prvog poluvremena, dok je konačnih 1:1 postavio Grizman u 66. minutu.
Mađari su u spektakularnoj atmosferi dočekali Francuze, pred dupke punim tribinama stadiona „Puškaš arene“ i čak 70.000 navijača.
To kao da je ostavilo utisak na „trikolore“, jer u uvodnih 15 minuta nisu zapretili Mađarima, a bili su apsolutni favoriti u utakmici drugog kola, nakon što su na otvaranju Evropskog prvenstva pobedili Nemačku – 1:0.
Sukobi na utakmici Crvena zvezda – Dinamo Zagreb - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2021
Boban o Maksimiru: To nije bilo protiv Srba, bio sam glup da bih video da će se rat dogoditi /video/
I oslobodili su se Grizman, Benzema, Mbape i drugovi posle tih 15 minuta i počeli su svim silamam da atakuju ka golu Gulačija.
Ipak, ni na koji način nisu uspevali da nađu put do mađarske mreže. Zbog velikog broja prekida i pauze za rashlađivanje prvo poluvreme produženo je čak pet minuta i upravo tada je viđen i prvi gol.
U jeku napada „galskih petlova“ sevnula je kontra Mađara, i Fiola je na dodavanje Šalaja uspeo da uhvati na spavanju odbranu Francuza i da matira Ljorisa, čiji je bliži ugao pogodio rezantnim udarcem po zemlji.
Didije Dešan bio je besan ko ris, s obzirom na to da je njegova četa kapitulirala prvi put posle 527 minuta u svim takmičenjima.
Nastavak je očekivano doneo inicijativu Francuske, ali ponovo nije bilo rešenja za odlično postavljenu odbranu Mađarske, nošenu sa čak 70.000 duša na „Puškaš areni“.
Najbliži izjednačenju Francuzi su bili u 59. minutu kada se u centru pažnje našao Usman Debmbele.
Napadač Barselone ušao je u igru umesto „nevidljivog“ Adrijena Rabioa i svega 120 sekundi kasnije maestralno je „izlomio“ dvojicu Mađara, zatim je tukao desnom slabijom nogom, ali je pogodio samo stativu.
Ipak, bio je to nagoveštaj onog što će uslediti u 66. minutu kada je Antoan Grizman bio najprisebniji u petercu Mađara i posle dodavanja Mbapea, a loše reakcije Vilija Orbana uspeo da pogodi za izdjednačenje - 1:1.
​Ali, nisu se posle toga Mađari totalno povukli. Nastavili su da prkose daleko jačem rivalu, s tim što su mreže do kraja susreta neočekivano mirovale. Francuska trenutno ima četiri boda u Grupi F, gde zauzima prvo mesto posle dva kola, dok su Mađari osvojili samo jedan bod iz dva meča, te će u poslednjem susretu protiv Nemaca morati da jure čudo ukoliko žele da se kao najbolje trećeplasirani nađu u nokaut fazi Evropskog prvenstva.
► Hrvatska u crvenom alarmu: „Da se ne lažemo...“
► Puškaš arena „eksplodirala“ – kada emocije ponesu ni novinari nisu sigurni /foto, video/
► Mađari pamte vaterpolo ikonu /foto, video/
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala