Borković odličan – treći u Holandiji

© Foto : PR Team Dusan BorkovicDušan Borković
Dušan Borković  - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2021
Pratite nas
Srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je treću poziciju na prvoj trci na stazi Zandvort u Holandiji i prvi put se ove godine popeo na postolje.
Kako je saopšteno, vozač NIS Petrol tima u saradnji sa „Kam-tu-ju rejsing“ je nakon kvalifikacija u kojima je obezbedio treću startnu poziciju na prvoj trci i osam novih bodova, izvezao i odličnu trku koju je završio na trećem mestu.
Borković posle prvog trkačkog dana u Holandiji ima novih 38 bodova, a u generalnom plasmanu sada zauzima devetu poziciju sa 86 poena.
„Srećan sam zbog osvojenog postolja naravno, ali sam siguran da nije bilo ovih tehničkih poteškoća koje sam imao, da sam mogao i bolje. Za sada ostvarujem svoj zacrtani cilj da na svakoj trci osvajam bodove i imam što bolju poziciju u generalnom plasmanu i naravno da predstavljam svoju Srbiju u lepom svetlu širom Evrope“, rekao je Borković, navodi se u saopštenju.
Srpski as u nedelju vozi drugu trku sa početkom u 13.10 sati, a u svom Audi RS 3 LMS, startovati sa osme pozicije zbog pravila inverznog starta iz kvalifikacija.
Inače, Dušan Borković bio je gost emisije Miljanov korner u kojoj je pričao kako je ljubav prema automobilizmu pobedila i strah od smrti i teške povrede.
Dušan Borković: „Mislio sam da sam umro“ /video/
„Miljanov korner“: Makedonija zalutala, Enrike pucao sebi u nogu, a Debur je neznalica
Sputnjik sport – Miljanov korner: Dvoglava aždaja zvana FSS – ko će uzeti mač da ih „odseče“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala