Uznemirujući snimak oduzimanja dece samohranom ocu u Crnoj Gori

© Foto : screenshot/Aleksandar JankovićUznemirujući snimak oduzimanja dece samohranom ocu u Crnoj Gori
Uznemirujući snimak oduzimanja dece samohranom ocu u Crnoj Gori - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Pratite nas
Na društvenim mrežama danas se proširio uznemirujući snimak na kojem se vidi kako policija privodi samohranog oca dvoje dece, Tomaša Boškovića, dok su radnici podgoričkog Centra za socijalni rad, kako se navodi, protiv njihove volje decu nameravali da predaju majci.
Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić najoštrije je osudio učesnike ovog događaja i obećao da će učiniti sve kako bi se utvrdila njihova odgovornost i na Tviteru osudio ovaj događaj koji se dogodio juče.
Ovim povodom korisnici društvenih mreža su pokrenuli onlajn peticiju kojom traže vraćanje dece Tomašu Boškoviću, prenose crnogorski portali.
Ministar Spajić zamolio je građane da prestanu sa deljenjem video-snimka na društvenim mrežama, kako bi se zaštitila deca koja su, kako je rekao, već pretrpela stres.
„Najoštrije osuđujem sve učesnike jučerašnjeg događaja, i javno obećavam da ću učiniti sve kako bi se utvrdila odgovornost svih učesnika kao i sproveli odgovarajući disciplinski postupci. Molim sve građane da obustave svako dalje deljenje sadržaja ovog nemilog događaja i bar time zaštite decu koja su već pretrpela veliki stres zbog neodgovornosti i nemara službenih lica“, naveo je Spajić.
Kako je saopštio u narednom tvitu, deca su dobro i stručna služba i psiholog su odradili svoj deo posla. MFSS će obezbediti da se dobro odmore u dečijem odmaralištu u Bečićima.

Djeca su dobro - što je najbitnije - stručna služba i psiholog su odradili svoj dio posla, a i ja sam ih morao lično posjetiti da se u to uvjerim. MFSS će obezbijediti da se dobro odmore u dječijem odmaralištu u Bečićima https://t.co/OfipdWfwbM pic.twitter.com/MepAvaeZVo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala