UEFA reagovala zbog Ronaldovog „performansa“ /video/

© AP Photo / Bernadett SzaboKristijano Ronaldo – EURO 2020
Kristijano Ronaldo – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Pratite nas
Nakon što je Kristijano Ronaldo na konferenciji za medije uoči prvog meča Portugalije na Evropskom prvenstvu u fudbalu sklonio flašice „Koka-kole“ koje su stajale ispred njega i zamenio ih vodom, usledio je odgovor od UEFA, koja je indirektno prekorila Portugalca i navela da, ipak, postoji izuzeće od potencijalnih kazni.
Selektor Rusije Stanislav Čerčesov - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Selektor Rusije „prkosi“ Ronaldu: Koka-kola? Može! /video/
Najbolji igrač Portugalije i rekorder po broju golova postignutih na evropskim prvenstvima, uoči premijerne utakmice njegove reprezentacije i Mađarske, uklonio flašice „Koka-Kole“ koje su bile poređane pored njega.
„Pijte vodu“, poručio je Ronaldo medijima, mašući flašicom koju je postavio na mesto uklonjene ambalaže sa gaziranim pićem.
Nakon toga je usledio pad tržišne vrednosti ove kompanije za četiri milijarde dolara, a reprezentativac Francuske, Pol Pogba, nekoliko dana kasnije preslikao je Portugalčev potez, s tim što je tada „Hajneken“ stradao.
Pogba je zamenio bezalkoholno pivo holandskog proizvođača sa flašicom vode, a s obzirom na ogromna sredstva koja sponzori ulažu u fudbal i takmičenja, UEFA nije bila oduševljena ovim potezima fudbalera.
„UEFA je podsetila učesnike da su partneri EP ključni faktor organizovanja turnira i razvoja fudbala širom Evrope, uključujući i takmičenja za žene i mlade“, saopštila je UEFA.
Direktor takmičenja Martin Kalen takođe je podsetio da su igrači u obavezi da se pridržavaju propisa turnira, pošto su njihovi Savezi potpisali ugovore, te da postoji mogućnost novčanog kažnjavanja, iako se te kazne ne bi odnosile na igrače, već na Saveze.
On je naveo da je glavni problem napravio Portugalac i da razume igrače koji su isto ili slično uradili iz religioznih razloga.
Ronaldo „uništio“ Koka-kolu: Kompaniji pala vrednost za četiri milijarde evra
Ronaldova lekcija iz zdravog života /video/
Perina rabona: Od kokoške do Ronalda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala