Selaković: Nadamo se Putinovoj poseti Beogradu do kraja godine /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Gruško i Nikola Selaković
Aleksandar Gruško i Nikola Selaković - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Pratite nas
Zamenik šefa diplomatije Rusije Aleksandra Gruško razgovarao je sa srpskim kolegom Nikolom Selakovićem o mogućim posetama ruskih zvaničnika, uključujući i posetu ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu.
Selaković je posle sastanka rekao da je bilo reči o daljem unapređenju saradnje sve zemlje, ali i o institucionalnoj saradnji dva ministarstva.
„Razgovarali smo o bilateralnim odnosima i izrazili smo nadu da ćemo do kraja ove godine biti u prilici da ugostimo u Beogradu predsednika Vladimira Putina, ali i ministra Sergeja Lavrova. Razgovarali smo o svim dogovorima i sporazumima za koje imamo šansu da ih utvrdimo i pripremimo za potpisivanje za posetu na najvišem nivou, na nivou šefa države“, rekao je Selaković.
Gruško je izrazio mišljenje da će poseta ruskog lidera biti realizovana i da će to predstavljati "potvrdu strateškog karaktera naših odnosa".
© Sputnik / Lola Đorđević Aleksandar Gruško
 Aleksandar Gruško - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Aleksandar Gruško
"Delimo usmerenost srpske strane na svestrani razvoj strateškog partnerstva među našim zemljama, cenimo principijelno opredeljenje Beograda za očuvanje vojno-političke neutralnosti, o tome smo takođe govorili, orijentaciju na nepriključenje bilo kakvim jednostranim antiruskim merama i praktične korake za jačanju veza sa Evroazijskom ekonomskom unijom i uspostavljanje kontakata sa Organizacijom ugovora o kolektivnoj bezbednosti. To je takođe deo naših odnosa", rekao je Gruško.
On je izrazio spremnost Moskve da pojača intenzitet obostrano korisnog rada na svim tim pravcima, uključujući ekonomiju.
"U poslednje vreme zaista beležimo izvesni pad naše međusobne trgovine, on je rezultat pandemije, ali još jednom smo naglasili da ključni značaj za razvoj ekonomske saradnje ima kontinuirani rad rusko-srpskog međuvladinog komiteta za ekonomsku i naučno-tehničku saradnju u sferi unapređenja investiciono-privrednih veza. Raduje me da su kopredsednici Jurij Borisov i Nenad Popović u stalnom kontaktu i koordinišu akcije, zaključio je zamenik šefa ruske diplomatije.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala