Rusija: Zapad će pokušati da diskredituje parlamentarne izbore po beloruskom scenariju

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Pratite nas
Inostrani oponenti Rusije mogli bi da pokušaju da diskredituju parlamentarne izbore u Rusiji po „beloruskom scenariju“, što znači da rezultati izbora ne budu priznati u svetu, upozorio je šef Radne grupe Saveta federacije za nadgledanje izbora za Dumu Vladimir Džabarov.
„Imamo posla sa koordinisanom kampanjom s ciljem diskreditacije parlamentarnih izbora u Rusiji od strane Vašingtona i njegovih saveznika“, rekao je Džabarov i dodao da se aktiviranje te delatnosti očekuje već u junu.
Inostrani centri, pre svega, američki, zemalja EU, NATO i Ukrajine još i pre raspisivanja parlamentarnih izbora u Rusiji počeli su aktivan, obiman i sistemski rad na njihovoj diskreditaciji, rekao je on, dodajući da je, sudeći po svemu, konačni cilj diskreditacija čitavog izbornog sistema u Rusiji uoči predizborne kampanje za predsedničke izbore 2024. godine.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Putin: Ne sme se dozvoliti spoljno mešanje u parlamentarne izbore u Rusiji
„Prema postojećim podacima, konkretne destruktivne aktivnosti povodom septembarskih izbora počele su na proleće i koordiniše ih američki Stejt department“, zaključio je on.
Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je juče potpisao Ukaz o raspisivanju izbora za Dumu za 19. septembar.
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala