Od heroja do tragičara – Dubravka poklonio pobedu Švedskoj!

© AP Photo / Anton VaganovMartin Dubravka
Martin Dubravka - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Švedske su uspeli da savladaju minimalnim rezultatom (1:0), selekciju Slovačke, u drugom kolu Grupe E Evropskog prvenstva.
Detalj sa utakmice Engleska – Škotska na Evropskom prvenstvu - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Pobeda Šveđana, pa velike komplikacije u Grupi D
Slovačka je morala da položi koplja iako je bila odličan rival i čak imala prilike za gol, ali je u drugom poluvremenu švedski tim bio daleko konkretniji.
Jedini pogodak je viđen u 77. minutu, fenomenalni golman Martin Dubravka je faulirao Robina Kuaisona u kaznenom prostoru, a Emil Forsberg je odlično izveo penal, iako je čuvar mreže Slovačke pogodio stranu.
Dubravka je do tog momenta bio najbolji igrač slovačkog tima, delovalo je da je začarao mrežu, sjajno je branio tokom sedamdesetak minuta, ali nije uspeo da spreči poraz svog tima.
U prvih pola sata meča nije bilo previše šansi, Juraj Kucka sa jedne, odnosno Mikael Lustig sa druge strane su zagrejali rukavice golmanima, probao je i Marek Hamšik, ali su mreže ostale netaknute.
Zapravo, za 45 minuta bio je upućen samo jedan šut u okvir gola.
Drugo poluvreme je donelo novu energiju, najpre su Slovaci zapretili, ali su potom Šveđani preuzeli kontrolu, u 60. minutu su imali čak tri prilike za gol, međutim Dubravka je bio apsolutno na visini zadatka.
Do 75. minuta...
Nije izgledalo da Švedska ima priliku za ozbiljnu šansu, ali se ona iznenada izrodila, a Dubravka je u kaznenom prostoru oborio Kuaisona, što nije moglo da prođe bez najstrože fudbalske kazne.
Siguran egzekutor bio je Emil Forsberg, Švedska je nastavila sa napadima, ali je u finišu morala da se brani, Slovačka je pretila iz kornera, u napad je otišao čak i Dubravka, međutim promene rezultata nije bilo.
Švedska je pobedila, osvojila četvrti poen, dok Slovačka ostaje na tri, osvojena u prvom kolu.
   
Standings provided by SofaScore LiveScore
► UEFA reagovala zbog Ronaldovog „performansa“ /video/
► Holandija ima ono što je Srbiji nedostajalo /video/
► Slučaj „Eriksen“ je potresao ceo svet – šta uraditi da se to nikada ne ponovi? /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala