Mediji: Sastanak Putina i Bajdena izazvao "traumu" kod poljske elite

© Fotolia / dziewulPredsednička palata u Varšavi
Predsednička palata u Varšavi - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Pratite nas
U Poljskoj je u toku kriza "elita" i rukovodećih organa koja se negativno odražava na vođenje spoljne politike, napisao je novinar Jan Engelgard listu Myśl Polska.
"Ispostavlja se da vodimo politiku histerično, pozivajući na konfrontaciju i propovedi, čak i ako je to u suprotnosti sa stvarnošću oko nas i realnim interesima Poljske", naglasio je Engelgard.
U tekstu se naglašava da učesnici poljskog političkog konflikta, kako pristalice aktuelne vlasti, tako i opozicije, veruju da će Rusija napasti Poljsku.
Prema rečima autora, nedavni sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom bila je "ogromna trauma" za Varšavu, pošto njen sadašnji politički kurs nije usmeren na pregovore sa Moskvom, naglasio je novinar.
Prvi sastanak Putina i Bajdena na mestu predsednika održan je 16. juna u Ženevi. Samit je trajao 4,5 sata, uključujući pauzu. Nakon razgovora, ruski lider je izjavio da se dogovorio sa američkim predsednikom da se započnu konsultacije o strateškoj stabilnosti na međuresornom nivou. Kako je istakao, obe zemlje shvataju da nose posebnu odgovornost za stratešku stabilnost u svetu.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala