„Rezolucija o genocidu u Srebrenici bila je nepotrebna“: Krivokapić o odluci crnogorske skupštine

© Foto : Youtube/Vlada Crne Gore/PrintscreenZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Pratite nas
Smatram da je Rezolucija o genocidu u Srebrenici zaista bila nepotrebna, jer produbljuje dalje podele i sukobe u društvu, a pored toga u Bosni i Hercegovini nije usvojena takva rezolucija, saopštio je predsednik Vlade Zdravko Krivokapić.
Krivokapić je kazao da kada su u pitanju događaji u Jasenovcu, Srebrenici, Velici, Bratuncu i bilo gde drugo gde su nevino stradali, više puta je govorio da ne možemo politizovati žrtve i koristiti ih za sakupljanje jeftinih političkih poena.
„Ja iskazujem jednako poštovanje prema svim žrtvama. Iza zločina stoje pojedinci, nikada narodi i ni jedan narod ne može biti genocidan, zbog postupanja pojedinaca iz tog naroda“, naveo je on.
Dodao je da „opraštamo i suze naših bližnjih ne zaboravljamo“, ali se „moramo okrenuti budućnosti“, te da „prošlost ne možemo promeniti, ali možemo uticati na sadašnjost i bolju budućnost naše dece“.
​Istakao je da je Crna Gora već imala usvojenu deklaraciju evropskog parlamenta o događajima u Srebrenici.
„Možda su ljudi navikli na „britvu“ ili da sprovodite naredbe „šefa“ na svim nivoima države, suprotno demokratskim načelima o odvojenosti organa vlasti, jer je to bila dugogodišnja praksa na ovim prostorima, ali to nije slučaj sa mnom i ovom Vladom“, rekao je Krivokapić.
Prema njegovim rečima, parlamentarne stranke su nezavisne i same donose odluke i snose ishode istih, ma kakvi oni bili, prenele su podgoričke „Vijesti“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala