Krivokapić: DF sa DPS-om dogovara rušenje Vlade

© Tanjug / MARINA MAKSIMOVICZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Pratite nas
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić optužio je Demokratski front (DF) da zajedno sa DPS-om i njenim bivšim koalicionim partnerima najdirektnije dogovara obaranje Vlade i Skupštine Crne Gore sa, kako je naveo, ciljem raspisivanja novih parlamentarnih izbora.
Krivokapić je to objavio na Tviteru, navodeći da je „dužan da građanima Crne Gore saopšti punu istinu o onome što se događalo i događa iza kulisa napada Demokratskog fronta na Vladu Crne Gore“.
​Crnogorski premijer je dodao da građani moraju „otvoreno da budu upoznati sa igrom koja se medijski plasira i koja će se tek medijski aktuelizovati u narednim danima“.
​„Ali budite sigurni da su svi iz Vlade i parlamentarne većine koje DF danas optužuje za izdaju spremni da vašu i našu pobedu na avgustovskim izborima odbrane po cenu svojih života. Demokratski front je bojkotom Skupštine sada i javno postao deo parlamentarne većine sa Demokratskom partijom socijalista“, napisao je Krivokapić.
Podsetimo, poslanici crnogorske Skupštine su u četvrtak smenili ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, a većinom glasova usvojena je i rezolucija o Srebrenici, na predlog opozicione Bošnjačke stranke.
Smenu ministra i rezoluciju o Srebrenici podržali su i poslanici DPS-a.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala