Gugl ponovo "na tapetu"

© AP Photo / Ng Han GuanZnak Gugla u Ekspo centru u Šangaju
Znak Gugla u Ekspo centru u Šangaju - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Pratite nas
Antimonopolske vlasti EU će otvoriti još jedan front protiv Alfabetove jedinice Gugl pokretanjem formalne istrage o praksi u sferi digitalnog oglašavanja, i to verovatno pre kraja ove godine, izveštava Rojters pozivajući se na dobro obaveštene izvore.
Istraga Evropske komisije mogla bi da bude velika pretnja Guglu, koji je prošle godine zaradio 147 milijardi dolara prihoda od onlajn oglasa, više nego bilo koja druga kompanija na svetu.
Oglasi putem Guglovih proizvoda, uključujući pretragu, Jutjub i džimejl, imali su najveći udeo u prihodu u profitu kompanije. Oko 16 odsto prihoda došlo je od njegovog displej ili poslovanja na mreži, u kojem druge medijske kompanije koriste Guglovu tehnologiju za prodaju oglasa na svojim veb sajtovima i aplikacijama.
Evropska komisija je odbila da prokomentariše informacije do kojih je došao Rojters, a iz Gugla za sada nisu odgovorili na zahtev za komentarom.
Komisija za zaštitu konkurencije EU je u poslednjoj deceniji izrekla novčane kazne u ukupnom iznosu od 8,25 milijardi evra (9,8 milijardi dolara) ovom najpopularnijem svetskom internet pretraživaču zbog blokiranja rivala u onlajn trgovini, zbog ugradnje isključivo njegovog Android operativnog sistema u smartfone i onlajn advertajzinga, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala