Dva Novakova druga /foto, video/

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Pratite nas
Finale Rolan Garosa u muškoj konkurenciji obeležilo je nekoliko momenata, pošto je Stefanos Cicipas bio na set od pobede, Novak Đoković vratio kao feniks i okrenuo finale u svoju korist, dok su Mateo i Tom, dečaci iz Meksika i Francuske dobili reket i kačket od Srbina.
Snimak Đokovića koji poklanja svoj reket dečaku postao je viralan, a sada se saznalo da je mališan iz Meksika.
U intervjuu za ESPN, Mateo je svedočio da je doživeo neprocenjivu emociju kada mu je prišao najbolji teniser sveta, jer nije mogao da veruje da je njegov najveći idol konačno obratio pažnju na njega.
Činjenica da mu je Đoković poklonio svoj reket nije bila slučajnost, pošto je Mateo priznao da nije prestajao da viče na njega tokom meča, podržavajući ga i dajući mu savete za igru protiv Cicipasa.
„Vikao sam na njega četiri sata, očekivao sam da se okrene ka meni, ali i da ostane fokusiran na meč. Rekao sam 'smiri se, ti to možeš', i vikao sam tokom celog finala. Od starta sam verovao da će da osvoji titulu“, rekao je Mateo.
Mladi Meksikanac bio je nervozan tokom celog meča, pošto je Đoković gubio sa 2:0 u setovima, te kada je počeo da se vraća, obuzela ga je radost.
„Gledao sam polufinale kada je pobedio Nadala, „kralja šljake“, i u finalu sam bio ubeđen da Đoković može da osvoji titulu, iako je gubio na početku meča“, rekao je Mateo.
Đoković je takođe govorio o Mateu nakon finala, te izjavio da je bilo prijatno iznenađenje to što ima njegovu podršku, s obzirom na veliku strast prema tenisu koju poseduje.
Mladi dečak iz Bulonea (severna Francuska, prim. aut) takođe je postao zvezda malih ekrana. Njegovo ime je Tom, ima sedam godina, i u nedelju je takođe svedočio drugom trijumfu Novaka Đokovića na pariskom Gren slemu.
Na kraju meča, svetski broj jedan prišao je Tomu i dao mu kačket svog sponzora. Veliki trenutak za Toma koji je inače sin Frenka Pakea, predsednika teniskog kluba iz Bulonea.
U inat svima!
„Novače, da li si u pauzi sreo Svetog Savu?“
„Iz Srbije dolazim, ponosim se tim“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala