Bajdenov savetnik: Ne slažem se da je samit u Ženevi bio od koristi samo za Rusiju

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaSastanak predsednika Rusije i Sjedinjenih Država Vladimira Putina i Džoa Bajdena u Ženevi
Sastanak predsednika Rusije i Sjedinjenih Država Vladimira Putina i Džoa Bajdena u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Pratite nas
Vašingtonska administracija ne slaže se sa tvrdnjama da je samit Sjedinjenih Američkih Država i Rusije u Ženevi bio od koristi samo ruskoj strani, rekao je pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan za „Si-En-En“.
Salivan je prokomentarisao tvrdnje o tome da je održavanje sastanka na najvišem nivou „pružilo platformu“ lideru Rusije Vladimiru Putinu.
„Kao prvo, Vladimir Putin ima platformu. Njena suština je u tome što je on predsednik jedne od svetskih nuklearnih sila. Iz našeg ugla, potrebno je da sarađujemo s njim. Moramo sarađivati s njim odlučno, čvrsto, principijelno. Kako je rekao predsednik Bajden, dijalog licem u lice nema alternativu sa stanovišta održavanja odnosa, koji su komplikovani i napeti“, rekao je Salivan.
Takođe je dodao da je Bajden želeo lično da razgovara o spornim pitanjima u Ženevi.
„Samo se zbog toga vredelo sastati sa predsednikom Putinom. Pored toga, predsednik Bajden je delovao u našim interesima u sferi bezbednosti smanjujući rizik od nuklearnog rata, povećavajući šanse za to da rešimo pitanja koja se tiču sajber bezbednosti i drugih sfera koje su za SAD od ključnog interesa... Tako da se ja jednostavno ne slažem sa izjavama kao da to nije trebalo Sjedinjenim Američkim Državama“, precizirao je pomoćnik američkog predsednika.
Ranije je bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio za „Foks njuz“ da SAD nisu ništa dobile od samita Bajdena i Putina, a da je to za Rusiju bio „dobar dan“.
Pročitajte još:
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala