Srbi, Rusi i Belorusi zajedno: Tri vojske grme na obali Crnog mora /video/

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaVojna tehnika na vežbama "Slovensko bratstvo"
Vojna tehnika na vežbama Slovensko bratstvo - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Pratite nas
Na Crnomorskoj obali grmi „Slovensko bratstvo“ – zajedničke taktičke vojne vežbe Rusije, Belorusije i Srbije, prenosi televizija „Zvezda“.
Internacionalna koaliciona taktička grupa započela je dan ranije aktivnu fazu vežbi.
Glavni događaji se odvijaju kod Novorosijska na poligonu Rajevski. Oko hiljadu vojnika zajedno realizuju akcije usmerene na borbu protiv oružanih banditskih formacija.
Prema planu vojnih vežbi, u nekoliko rejona zamišljene republike mnogobrojne ilegalne oružane formacije vode aktivnu subverzivnu aktivnost i destabilizuju situaciju. Rukovodstvo republike traži pomoć od savezničkih zemalja.
U žarište sukoba poslato je oko hiljadu vojnika i preko 150 jedinica vojne tehnike. Ruski i beloruski padobranci i srpski specijalci formirali su ujedinjenu udarnu grupu i naneli moćan udar logorima i utvrđenjima banditskih formacija, precizno su uništili mobilne grupe protivnika i lokalne centre koji su pružali otpor.
Ruske Vazdušno-desantne snage su uništili tehniku i utvrđenja neprijatelja, opkolili su „neprijateljsku“ grupu od oko 350 ljudi i uništili. Srpski specijalci su izveli zasedu na brdovitom delu puta i zauzeli konvoj. Tako su došli u posed vredne dokumentacije i naoružanja. 
U drugoj fazi vojnih vežbi „Slovensko bratstvo“ nije učestvovala avijacija, ali to nije sprečilo vojnike da ispune zadatak vežbi. Danas je na redu treći dan aktivne faze vežbi i vremenske prilike omogućavaju da koalicione snage iskoriste svu svoju moć.
Podsetimo, prošle godine naša zemlja nije učestvovala u manevrima „Slovensko bratstvo“ budući da je Vlada donela odluku kojom se zamrzavaju sve vojne vežbe i aktivnosti sa svim stranim partnerima na šest meseci.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala