Vilson predstavio zvaničnu NBA loptu za sezonu 2021/2022

© Foto : NBAZvanična lopta NBA
Zvanična lopta NBA - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Pratite nas
Vilson („Wilson“) Sporting, u partnerstvu sa Nacionalnom košarkaškom asocijacijom (NBA), predstavio je novu zvaničnu loptu lige uoči jubilarne 75. sezone NBA lige. Ovo predstavljanje pokreće višegodišnje partnerstvo, pozdravljajući povratak prvog zvaničnog proizvođača NBA košarkaške lopte – Vilsona – nazad u igru.
Vilson zvanična lopta za NBA utakmice sastoji se od istih materijala, ima konfiguraciju od osam panela i specifikacije performansi kao i trenutne lopte za igru u ligi, i upotrebljava istu kožu koja se trenutno koristi u NBA ligi. Tokom protekle godine, NBA i Nacionalna asocijacija košarkaša (NBPA) su zajedno sa Vilsonom sarađivali na razvoju i odobrenju nove lopte kroz timske sesije ocenjivanja. Na zvaničnoj lopti su sadržani kultni logotipi NBA i Vilsona u samoj teksturi kože, a Vilson logotip ima i unutrašnju antracit liniju.
„U Vilsonu smo zadovoljni zbog naše istorije i nasleđa sa NBA jer nam je cilj razvijanje košarke na globalnoj sceni“, rekao je Kevin Marfi, generalni direktor Vilson Tim Sportsa.
„Odmah posle pokretanja naših partnerstava sa organizacijama VNBA i BAL, nastavljamo da gradimo za budućnost ovog sporta. Vilson će se najpre fokusirati na podršku ligi i njenim igračima svojim loptama visokih performansi, a zatim će proširiti našu košarkašku porodicu sa ciljem približavanja navijačima, trenerima i igračima na svim nivoima širom sveta.“
„Naše partnerstvo sa Vilsonom se obnavlja dok se približavamo našoj jubilarnoj 75. sezoni“, rekao je Salvatore Laroka, predsednik NBA za globalna partnerstva.
„Kao zvanična NBA lopta za utakmice u prvih 37 sezona lige, Vilson se vraća, nadograđujući našu zajedničku istoriju i težeći daljem rastu lige.“
Vilsonova zvanična NBA lopta debitovaće na terenu u okviru Majkrosoft NBA Draft kombajna 2021, zakazanom od ponedeljka, 21. juna do nedelje, 27. juna.
Lopta će moći da se kupi isključivo na „wilson.com“ od 29. jula, u skladu sa NBA draftom 2021 pod pokroviteljstvom Stejt farma. Dodatni Vilson proizvodi sa licencom NBA biće dostupni preko ključnih maloprodajnih partnera u Evropi i na Bliskom Istoku, uključujući „NBAStore.eu“, „Foot Locker“, „Decathlon“, „Sports Direct“ i „JD Sports“ počevši od 2. avgusta.
Istovremeno sa predstavljanjem lopte za igru, Vilson takođe uvodi svoje prve članove NBA savetodavnog osoblja – učesnika 2020 NBA Ol-stara Treja Janga i pika iz prve runde NBA drafta 2016, Džamala Mareja. Kao zvanični članovi Vilsonovog savetodavnog osoblja, Jang i Marej će testirati lopte, pružati povratne informacije i sarađivati na Vilsonovim košarkaškim proizvodima.
„Pristupanje Vilsonovom savetodavnom osoblju za mene je bilo sasvim prirodno“, rekao je Jang.
„Koristim njihove košarkaške lopte od detinjstva - od basketa u dvorištu do igranja tokom koledža. Uzbudljivo je videti da se Wilson vraća u NBA, i da se ja pitam kako treba da se predstave i na terenu i van njega.“
Jang i Marej pridružuju se rastućem spisku članova Vilsonovog savetodavnog košarkaškog tima, koji uključuje trostruku VNBA Ol-star Liz Kembidž, zvezde FIBA 3X3 Dušana Buluta i Migna Ture, proslavljenog trenera veština Krisa Briklija i influenserku Beiju Velez, a više igrača se očekuje kako se sezona bude približavala.
Vilsonovi važni koraci u partnerstvu sa NBA nastaviće se tokom 2021. najavama i aktivacijama širom Nacionalne ženske košarkaške asocijacije (VNBA), NBA Dži Lige, NBA 2K Lige i Košarkaške lige Afrike (BAL), kao i tokom 75. jubilarne sezone NBA lige.
Slučaj „Jokić“ – Muta: I bez Divca smo bili prvaci; Paspalj: Amerikanci su na većim mukama
Jokić otkazao sopstvenu svečanost
Amerikanci se ogrešili o Jokića – novinari „podigli prašinu“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala