Srpske dame posle drame nokautirale Italiju

© Foto : FIBASrpske košarkašice na Evropskom prvenstvu
Srpske košarkašice na Evropskom prvenstvu - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Pratite nas
Košarkašice Srbije pobedile su u uvodnom meču na Evropskom prvenstvu, bile su bolje od Italijanki rezultatom 86:81 posle produžetaka. U regularnom delu meča nije bilo pobednika - 74:74.
Učenice Marine Maljković stigle su na šampionat Starog kontinenta kao osvajači bronzane medalje na prvenstvu Evrope odigranom pre dve godine koje je održano u Srbiji i Letoniji. 
I već na samom otvaranju pokazale su da imaju najviše ciljeve i da su spremne za najviše domete. 
Košarkašice Srbije proslavljaju osvajanje bronze na EP u Beogradu 2019. - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Počinje Evropsko prvenstvo – mogu li Srpkinje ponovo do medalje? /video/
Izjednačena borba viđena je u uvodnoj četvrtini posle koje nije bilo pobednika, na semaforu u dvorani u Valensiji rezultat je bio 19:19. 
Nije bilo većih oscilacija u igri Srbije i Italije ni u nastavku, s obzirom na to da Sonja Vasić, Ana Dabović i ostale izgubile drugu četvrtinu 20:18.
Igralo se i u nastavku koš za koš, ali su se Italijanke odlepile na kraju treće četvrtine na plus pet. Ipak, izabranice Marine Maljković, koje su bezbroj puta pokazale šampionski karakter, ni ovoga puta nisu odustajale.
Borile su se za svaku loptu, strpljivo su gradile akcije i pretvarale ih u poene, a predvodila ih je Sonja Vasić koje je sa 22 poena uz osam skokova i šest asistencija bila najzaslužnija što je izboren produžetak - 74:74.
​Usledio je produžetak, koji su Italijanke otvorile trojkom iz velike daljine , ali su naše dame timskom igrom uspele da preokrenu rezultat i da slave na otvaranju Evropskog prvenstva - 86:81 u Grupi B u kojoj se nalaze još Crna Gora i Grčka, a u prvom meču Crnogorke su slavile ubedljivim rezultatom 70:55.
Srbiji je ovo šesti meč protiv Italije, a ono što je fantastičan podatak jeste da su nanizale tri pobede protiv Italije. 
Najbolji akter susreta bila je Sonja Vasić, koja je utakmicu okončala sa 27 poena, 13 skokova i sedam asistencija. Najveću podršku imala je od Ivon Anderson koja je ubacila 18 poena, dvocifrena je bila i Jelena Bruks sa 14 poena. 
Naredni meč košarkašice Srbije igraju već u petak, a rival je Grčka koje je poražena od Crne Gore. 
Standings provided by SofaScore LiveScore
► Jokić otkazao sopstvenu svečanost
► Amerikanci se ogrešili o Jokića – novinari „podigli prašinu“ /video/
► Srpski zet ućutkao kritičare i zasenio fenomenalnog Hrvata /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala