Smenjen crnogorski ministar pravde Vladimir Leposavić, DF najavio bojkot /video/

© Sputnik / Dejan SimićDr Vladimir Leposavić
Dr Vladimir Leposavić - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Pratite nas
Skupština Crne Gore smenila je ministra pravde Vladimira Leposavića, čiji je opoziv predložio premijer Zdravko Krivokapić.
Za smenu Leposavića glasala su 43 poslanika, protiv ih je bilo 27, a uzdržanih 10.
Smenu ministra podržali su poslanici DPS i drugih opozicionih partija.
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić predložio je Leposavićevu smenu zbog njegovih stavova o Srebrenici.
Šef poslaničke grupe DF Slaven Radunović posle smene Vladimira Leposavića rekao je da se desila „velika prevara glasača od 30. avgusta“ i da je napravljena neprincipijelna koalicija DPS i delova Vlade Crne Gore.
Pozvao je sve koji su dobili glasove građana 30. avgusta da se „oslobode DPS“, da se u najkraćem roku skupe i donesu odluku šta će dalje.
„Dobili smo glasove građana koji nisu očekivali da će im DPS smenjivati ministre. Do tada, nećemo ulaziti više u plenum. Ako imate novu većinu, samo izvolite s njima. Ko hoće s Frontom, može s nama da se dogovori o svemu“, rekao je Radunović, koji je dodao da sada resetuju odnose na nulu i zaključio govor rečima „neka vam je srećan DPS“.
​Crnogorski parlament je juče održao višesatnu raspravu o inicijativi premijera Zdravka Krivokapića za smenu ministra Leposavića.
Sednicu je obeležio sukob premijera i poslanika vladajuće koalicije. Krivokapić je rekao da je u Skupštini Crne Gore „prisutan nemoral i političko licemerje“. Na to su mu poslanici uzvratili da „od sutra nije premijer“.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala