Sindrom vukodlaka: Nazivaju ga čudovištem, a dečak boluje od neizlečive bolesti /video/

© Foto : Jutjub/ trulyMladić iz Indije se bori sa "sindromom vukodlaka"
Mladić iz Indije se bori sa sindromom vukodlaka - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Pratite nas
Lalit Patidar, petnaestogodišnji dečak iz Indije, rođen je sa hipertrihozom, stanjem poznatijim kao "sindrom vukodlaka". Ovo stanje karakteriše abnormalni rast dlaka na licu, rukama i drugim delovima tela.
Neizlečivo stanje uzrokuje da na licu, rukama i drugim delovima tela rastu neobične količine finih dlaka dužine do pet centimetara.
Lalit, koji je uspešan i popularan u školi, kaže da prihvata svoj izgled, ali nepoznati ponekad bacaju kamenje na njega i nazivaju ga "majmunom".
Hipertrihoza (suvišna kosa) je bolest koja dovodi do prekomernog rasta dlake na određenim, nekarakterističnim za ovu oblast, područjima kože: na usnama, na stomaku, grudima, rukama, leđima i brada. Bolest se može javiti nakon perioda posle rođenja i pojaviti u odraslom dobu.
Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Sciencendo: Science & Facts (@sciencendo_)

Nije štetna po zdravlje, ali se smatra estetskim defektom.
Uprkos svom stanju, tinejdžer kaže da sanja da će jednog dana postati policajac i „sve lopove i kriminalce strpati u zatvor“.
Lalitova majka Parvatibai brine se o četrnaestočlanoj porodici u njihovom domu, prenosi Magazin Novosti.
„U prvih pola sata nakon što se Lalit rodio, bila sam zapanjena videvši njegovo telo prekriveno neverovatnom količinom kose. Odmah smo zamolili lokalnog pedijatra da ga pregleda, i odsekao mu je višak dlake rekavši da za to nema leka", ispričala je Lalitova majka.
„Imam pet ćerki i molili smo se u mnogim hramovima da imamo sina. Naše molitve su uslišene kada se Lalit rodio. On je drugačiji, ali za mene i dalje vrlo poseban jer je rođen nakon mnogih molitvi."
Pročitajte još:
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala