Poslanica DF: Nećemo razmatrati i podržati nijedan predlog Vlade Crne Gore

© AP Photo / Risto BozovicPremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić sa ministrima u Skupštini Crne Gore
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić sa ministrima u Skupštini Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Pratite nas
Demokratski front neće razmatrati i podržati nijedan predlog Vlade Crne Gore posle incidenta koji se dogodio u Skupštini, rekla je poslanica te političke opcije Maja Vukićević.
„Sve ono što smo do tog momenta raspravljali, za šta smo se obavezali, glasaćemo, ali za sve ono što je došlo posle toga nećemo glasati, uključujući amandmane, dok se ne nađe dogovor unutar parlamentarne većine nakon onoga šta se sinoć desilo“, rekla je Vukićević, prenele su „Vijesti“.
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Krivokapić: Neću podneti ostavku; Medojević: Pokrenuti smenu
Podsetimo, sinoć je u crnogorskoj Skupštini došlo do verbalnog obračuna između premijera Zdravka Krivokapića i poslanika DF na sednici na kojoj se razmatra Krivokapićev predlog za smenu ministra pravde Vladimira Leposavića.
Krivokapić je rekao da je Skupština „mesto u kome živi nemoral i političko licemerje“, a poslanici DF su mu uzvratili da neće biti premijer ako smeni ministra pravde zajedno sa DPS.
Zakonodavni odbor crnogorske Skupštine raspravlja o amandmanu koji je Ministarstvo finansija predalo danas na budžet, kojim se traži saglasnost od Skupštine da Vlada reprogramira nasleđene kredite, računajući i dolarski kredit kineske Eksim banke za auto-put Podgorica-Mateševo. Mogući iznos starih dugova koji bi se mogli refinansirati iznosi do 900 miliona evra. Na usvajanje tog važnog amandmana mogla bi da utiče odluka DF da ne razmatra predloge Vlade.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala