Moskva pozvala London da "raščiste ruševine" u diplomatskim odnosima

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa britanskim kolegom Dominikom Rabom. On je tom prilikom naglasio da London treba da odustane od neosnovanih optužbi na račun Rusije.
„Tokom razgovora je konstatovano nezadovoljstvo stanjem bilateralnih odnosa, za šta je odgovoran London. Sa ruske strane je naglašeno da je važno da britanska zvanična lica odustanu od neosnovanih optužbi i provokacione retorike u međudržavnom dijalogu i vraćanje Londona u polje ravnopravne komunikacije nema alternativu", navodi se u saopštenju ruskog spoljnopolitičkog resora.
Premijer Velike Britanije Boris Džonson saopštio je u ponedeljak da ne gubi nadu na poboljšanje odnosa sa Rusijom, iako trenutni razvoj situacije izaziva razočarenje.
On je pozvao London da se „raščiste ruševine“ u diplomatskim odnosima što se tiče rada diplomatskih misija.
„Zaoštrava se problem nekonstruktivnih akcija Londona, čiji rezultat je ozbiljno otežan rad diplomatskih institucija Rusije u Velikoj Britaniji što je, naravno, izazvalo recipročne mere Moskve. Lavrov je pozvao da se raščiste ruševine na uzajamnoj osnovi“, navodi se u saopštenju MIP-a.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala