Makedonski premijer dočekan u Sofiji sa transparentima: "Zaeve, dobro došao u svoju domovinu"

© AP Photo / Boris GrdanoskiZoran Zaev
Zoran Zaev - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Pratite nas
Stranka bivšeg potpredsednika vlade Bugarske Krasimira Karakačanova VMRO BND dočekala je makedonskog premijera Zorana Zaeva u Sofiji sa transparentima "Zaeve, dobro došao u svoju domovinu", tradicionalnim bugarskim hlebom i narodnom muzikom.
Prema rečima člana izvršnog komiteta VMRO Aleksandra Sidija, učesnici akcije su se okupili ispred zgrade Vlade kako bi podsetili Zaeva da se "sudbina Severne Makedonije više ne rešava u stranim ambasadama".
"Podsetili smo ga da se sudbina Severne Makedonije rešava u Sofiji, ovde, zato smo se okupili kako bismo mu rekli "dobro došao". Okupili smo se kako bismo saopštili da nema značaja, da li je vlada tehnička ili obična. Ona će nastaviti bezuslovno da podržava bugarsku nacionalnu ideju u Makedoniji", izjavio je Sidi.
Nakon nekog vremena iz zgrade Vlade je izašla makedonska delegacija i otišla vladinim automobilima. Nisu ni obratili pažnju na aktiviste.
U Sofiji je održan sastanak bugarskog i makedonskog premijera, Stefana Janeva i Zorana Zaeva. Prema rečima bugarskog premijera, zadatak obe vlade je da obezbede otvoreni dijalog eksperata zajedničke multidisciplinarne komisije kako bi se pronašla rešenja problema koji stoje između dve države.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala