Ljubavna priča Danila Medvedeva

© AP Photo / Christophe EnaRuski teniser Danil Medvedev posle pobede u osmini finala Rolan Garosa
Ruski teniser Danil Medvedev posle pobede u osmini finala Rolan Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Pratite nas
Činjenica da Danil Medvedev ne voli šljaku nije tajna, pošto je to u nekoliko navrata otvoreno izjavljivao. Ipak, na Rolan Garosu je uspeo da ostvari uspeh karijere, nakon čega je prešao na travu. Međutim, sezona na najbržoj podlozi nije počela prema očekivanjima navijača ruskog tenisera.
Ruski teniser koji se od početka profesionalne karijere ne libi da sakrije nezadovoljstvo koje gaji prema šljaci, tokom ove sezone imao je i besne ispade tokom mečeva na zemljanoj podlozi, pa je čak i tražio od sudije da ga diskvalifikuje sa turnira u Rimu.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2021
Medvedev o amerikanizaciji Rolan Garosa: Gde je naš novac?
Ipak, Medvedev je ove godine prvi put u karijeri prošao prvo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, a potom pomerio svoje granice stigavši do osam najboljih tenisera na Rolan Garosu.
Tu ga je zaustavio grčki teniser Stefanos Cicipas, a Rus je bio vidno nezadovoljan što su organizatori pariskog Grend slema ovaj duel stavili u večernji termin kada nije dozvoljeno prisustvo publike zbog restrikcija u vezi sa virusom korona.
Luckasti teniser, koji je, uprkos svojim demonima i neretkim momentima ispoljavanja besa, poznat i po tome što često zbija šale na svoj račun, sada je oduševio svoje pratioce na Tviteru objavom kojom je sumirao svoje učešće na Rolan Garosu:
„Skoro pa ljubavna priča (šljaka). Vidimo se sledeće godine“.
Nedugo nakon završetka sezone na šljaci, počela je sezona na travi, koju drugi teniser planete mnogo više voli.
Medvedev je prethodni put na travi igrao na Vimbldonu i u Kvinsu 2019. godine (prošle sezone na travi nije bilo), gde je zabeležio dobre rezultate.
U Kvinsu je došao do polufinala, gde ga je zaustavio Žil Simon sa 2-1 u setovima, a na Vimbldonu do trećeg kola, gde je od njega bolji bio David Gofan sa 3-1.
Zbog toga se ove godine, pomalo i zbog velikog podsticaja u Parizu, očekivalo da Rus spremno uđe u sezonu na najbržoj podlozi, ali...
Danil je dopustio svojim demonima da izađu na videlo, te je u prvom kolu turnira u nemačkom Haleu izgubio sa 2-0 u setovima od 45. tenisera planete, Jan-Lenarda Štrufa.
Vimbldon, treći Grend slem sezone, počinje 28. juna, te će do tada Medvedev imati vremena da se pripremi za promenu podloge.
„Ruska mašina“ se miri sa podlogom zbog koje izgleda kao „krava na ledu“
Od Medvedeva smo sve očekivali, ali ovo baš i ne /video/
Kako je Medvedev prevario „stručnjake“ – legende otkrivaju za Sputnjik
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala