Kapaciteti bolnica nisu beskonačni: Moskva pred novim merama protiv korone

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Moskvu
Pogled na Moskvu  - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Pratite nas
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin na sastanku sa ugostiteljima izjavio je da su gradske vlasti blizu odluke da se pooštre mere u borbi protiv kovida, jer kapaciteti bolnica nisu beskonačni.
„Blizu smo odluke da pooštrimo mere“, izjavio je Sobjanjin.
On je podvukao da bez obzira na povećanje kapaciteta u bolnicama i povećanja broja kreveta mogućnosti grada nisu beskonačne.
Prema njegovim rečima, sada je važno da se vakcinišu zaposleni u sferi usluga i transporta.
„Situacija se pogoršava. Prema preliminarnim podacima, sutra će već biti više od 9.000 obolelih u Moskvi. Do sada nismo imali takve brojke i to je veoma loše. Veliki procenat novoobolelih od kovida su oni koji su hospitalizovani bukvalno u roku od nekoliko dana“, podvukao je on.
Ampule sa vakcinama protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2021
Efikasnija od drugih: „Sputnjik Ve“ najbolja u borbi protiv indijskog soja korone
Pritom, ako je ranije kod pacijenata pogoršanje bolesti bilo desetog ili četrnaestog dana, sada se teži simptomi pojavljuju tokom petog dana.
Prema poslednjim podacima operativnog štaba, u Moskvi je za jedan dan bilo 6.195 novih slučajeva zaraze, hospitalizovano je 1.854 pacijenta.
Moskovske gradske vlasti su u periodu od 15. do 19. juna objavile neradne dane i uvele dodatna ograničenja.
Pored toga, šef „Rospotrebnadzora“ za Moskvu Elena Andrejeva je naložila da se obezbedi vakcinacija protiv virusa korona za radnike zaposlene u trgovini, uslugama, ugostiteljstvu, transportu, zdravstvu, komunalnim uslugama, obrazovanju, kulturi i ustanovama koje rade sa decom. Plan je da se u ovim ustanovama do sredine avgusta vakciniše više od 60 procenata radnika sa obe komponente vakcine.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala