Holandija u osmini finala – bleda Austrija nemoćna u Amsterdamu

© AP Photo / Dean MouhtaropoulousMomenat kada Damfris postiže gol
Momenat kada Damfris postiže gol - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Holandije pobedili su Austriju 2:0 u drugom kolu grupe C Evropskog prvenstva. Ovim trijumfom „lale“ su obezbedile plasman u nokaut fazu takmičenja.
Izabranici Franka de Bura odigrali su jako dobru utakmicu i bez problema došli su do šestog boda u dve utakmice. Golove za Holandiju postigli su Memfis Depaj sa bele tačke i Denzel Damfris u drugom poluvremenu.
Holandiju u poslednjem kolu čeka utakmica sa Severnom Makedonijom, dok Austrija igra sa Ukrajinom u utakmici koja će odlučiti putnika u narednu fazu.
Domaći fudbaleri odlično su otvorili utakmicu. Već u 11. minutu Alaba je srušio Damfrisa i arbitar je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Memfis Depaj i jakim udarcem poslao je loptu iza leđa golmana Austrije.
Austrija je bila nemoćna u prvom periodu igre, retko su dolazili do protivničkog kaznenog prostora i uglavnom se igralo na njihovoj polovini.
U 40. minutu Memfis Depaj propustio je veliku šansu da duplira prednost. Iz sjajne pozicije šutirao je preko gola i propala je velika prilika.
Na poluvreme se otišlo minimalnom prednošću domaće reprezentacije.
Ni u nastavku duela Austrijanci nisu briljirali, bili su potpuno nemoćni, bledi i Holanđani su to iskoristili da novim pogotkom reše pitanje pobednika.
Strelac pogotka bio je sjajni desni bek Denzel Damfris kom je nesebično loptu dodao Doni Malen.
Holandija je do kraja utakmice mogla da postigne i treći gol, međutim, nisu imali sreće pred golom Austrije, te je ostalo 2:0.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Slučaj „Eriksen“ je potresao ceo svet – šta uraditi da se to nikada ne ponovi? /foto, video/
Perina rabona: Od kokoške do Ronalda
Fudbal je jednostavan kada ga igraju majstori – Belgija pobedila Dansku!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala