Federerovo ponašanje šokiralo: „To nisam nikada video“

© AP Photo / Friso GentschRodžer Federer tokom turnira u Haleu
Rodžer Federer tokom turnira u Haleu - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Pratite nas
Švajcarski teniser Rodžer Federer bio je besan na sebe posle poraza u osmini finala turnira u Haleu, uradivši neke potpuno nekarakteristične stvari posle meča.
Federer je prvi put u karijeri izgubio u Haleu pre četvrtfinala, a od njega je bio bolji Feliks Ože-Alijasim sa 4:6, 6:3, 6:2.
Mladi Kanađanin, prvi teniser rođen 2000. godine ili kasnije koji je pobedio Rodžera, uneo je nemir u psihu dvadesetostrukog Grend slem šampiona, što se moglo jasno videti i dva i po sata posle meča.
Upravo je toliko vremena prošlo od trenutka kada je Federer završio meč, do trenutka kada se pojavio na pres-konferenciji sa novinarima koji su ga sve vreme čekali.
​To je prva dosta neuobičajena stvar koju je Švajcarac uradio, pošto je tokom karijere gotovo svaki put na konferencije dolazio momentalno nakon duela.
„Bilo mi je potrebno vreme da svarim treći set. Bio sam nezadovoljan načinom na koji se završio, slično kao i u Ženevi (Federer izgubio od Pabla Anduhara posle preokreta u trećem setu prim. aut)“, rekao je Federer i dodao „da nije želeo da kaže nešto pogrešno iz frustracije“.
Druga neuobičajena situacija desila se tokom same pres-konferencije, pošto je tridesetdevetogodišnjak iz Bazela odbio da na pitanja odgovara na više jezika.
Tokom karijere Federer je razgovarao sa pripadnicima medija na tri jezika i posle pobeda i posle poraza, ali je u sredu u Haleu na programu bio samo engleski.
To je značilo i da su švajcarski novinari morali da sa njim razgovaraju na engleskom.
„Nisam siguran da sam to nekada video“, naveo je Tumaini Karajol, poznati teniski novinar koji je bio prisutan događaju.
​Što se tiče samog meča, Federer je čistog uma analizirao neočekivani poraz od momka koji je rođen istog dana kada i on, 8. avgusta, samo 19 godina kasnije.
„Nisam se dobro poneo. Bio sam razočaran svojom igrom i time što nisam video dobre periode za mene u meču. Mislim da mi je smetalo i to koliko napornije moram da radim na svemu zbog povratka. Shvatio sam da danas neće biti moj dan. Nisam imao nikakvo rešenje“, rekao je Federer i dodao:
Porodica Đoković (Marko, Đorđe, Novak, Dijana, Srđan) - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2021
Novakovo obećanje iz Beograda je skinulo petnaestogodišnju kletvu /video/
„Počeo sam da se osećam izuzetno loše i to nije normalno za mene. Na to nisam ponosan. Ali, ako pogledate mojih 1.500 prethodnih mečeva, ili koliko već, videćete da se te stvari dešavaju. Dobro je to što znam da se neće ponovo dogoditi. Mislim da sam zbog toga uzeo pauzu između meča i pres-konferencije, kako bih razgovarao sa Ivanom (Ljubičićem, trenerom prim. aut) i shvatio šta se desilo“.
Rodžer je zaključio da mu je naredni cilj Vimbldon, koji počinje 28. juna, gde mnogi smatraju da mu je šansa da poslednji put konkuriše za Grend slem titulu u karijeri.
„Ostaću pozitivno nastrojen i okrenuti se narednom cilju, koji je, očigledno, Vimbldon“, podvukao je osmostruki šampion londonskog Grend slema.
Amaterska greška zbog koje je „nastradao“ Federerov legat
Federer je „promenio ploču“
„Demoni“ ponovo izašli iz Medvedeva, uplašila se i njegova žena /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala