Eriksenu će biti ugrađen „pokretač srca“

© REUTERS / JONATHAN NACKSTRANDKristijan Eriksen
Kristijan Eriksen - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Pratite nas
Kristijanu Eriksenu, danskom reprezentativcu koji je šokirao svetsku javnost pošto je naprasno kolabirao tokom utakmice sa Finskom na startu Evropskog prvenstva, biće ugrađen aparat pod nazivom ICD, poznatiji kao implatabilni kardioverter defibrilator.
Vezni fudbaler Danske i milanskog Intera, iznenada je pao na teren u finišu prvog poluvremena, nakon čega je na nekoliko minuta bio u stanju kliničke smrti, ali je sjajnom reakcijom njegovog saigrača Simona Kjera i lekarskog tima izbegnut tragičan scenario.
Danac se trenutno nalazi u bolnici odakle se javio informacijama da je nužno da bude podvrgnut dodatnim ispitivanjima, ali da se oseća dobro.
Nove informacije o stanju Eriksena dao je Morten Bensen, timski doktor fudbalske reprezentacije Danske koji je bio u kontaktu sa osobljem bolnice iz Danske koje radi na lečenju dvadesetdevetogodišnjeg fudbalera.
„Nakon što je Kristijan prošao različite preglede srce, odlučeno je da mu se ugradi ICD (pokretač srca). Ta naprava je neophodna posle srčanog napada zato što postoje smetnje u radu srca“, rekao je Besen.
On je dodao da je Kristijan prihvatio to rešenje, da su ideju podržali domaći i međunarodni specijalisti, te da je važno da Dancu i njegovoj porodici bude obezbeđen mir i privatnost u narednom periodu.
Inače, holandskom fudbaleru Dejliju Blindu takođe je ugrađen istoimeni aparat, jer mu je dijagnostifikovana upala srčanog mišića.
Navedimo i da se Blind vratio fudbalu, te da uređaj koji šalje električne impulse za regulisanje abnormalnog ritma srca ne mora nužno da bude smetnja pri bavljenju profesionalnim sportom.
Ipak, ostaje da vidimo da li će se i Eriksen vratiti muškoj najvažnijoj sporednoj stvari, što je trenutno apsolutno sporedna stvar u odnosu na njegov oporavak.
„Užasno iskustvo, neke slike želim da izbrišem iz glave“
Slika dana – od ivice smrti do osmeha za celi svet! /foto/
Da li je novac bitniji od života?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala