Fudbal je jednostavan kada ga igraju majstori – Belgija pobedila Dansku!

© AP Photo / Martin MeissnerFudbaleri Belgije – EURO 2020
Fudbaleri Belgije – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Belgije pobedili su Dansku 2:1 u drugom kolu grupe B Evropskog prvenstva. Belgijanci su do trijumfa došli zahvaljujući preokretu u drugom poluvremenu, te su se sa nova tri boda plasirali u nokaut fazu.
Belgiji su pobedu doneli Torgan Azar i Kevin de Brujne golovima u 55. i 70. minutu. Kod oba gola je De Brujne bio u glavnoj ulozi, pošto je sjajno asistirao Azaru, a potom je i sâm savladao golmana Danske.
Izabranici Roberta Martinesa odigrali su dva različita poluvremena jer su u prvom igrali jako loše, a u drugom, ulaskom De Brujnea i Azara, na nivou na kom se očekivalo da će igrati od prvog minuta.
Danci su na sjajan način otvorili utakmicu. U drugom minutu Jusuf Pulsen je šutirao snažno u donji desni ugao i Tibo Kurtoa nije imao šanse.
Danska je nastavila u istom ritmu da igra, dominirali su terenom i po igri je trebalo da postignu makar još jedan gol u prvom poluvremenu. Međutim, nisu uspeli i će ih kasnije koštati rezultata.
Belgija je bila jako loša u prvom periodu igre, te su mogli da budu zadovoljni rezultatom s obzirom na prikazano.
Već u drugom poluvremena bila je druga priča. Ulaskom Kevina de Brujnea i Edena Azara, Belgijanci su počeli znatno bolje da igraju i u 55. minutu su izjednačili.
De Brujne je sjajno dodao loptu do Torgana Azara kom nije bilo teško da savlada Šmajhela.
U 68. minutu Danci su imali šansu preko Melea, a u 70. je stigla kazna. Viđena je jedna od najlepših akcija na Šampionatu, a krunisao ju je De Brujne.
Snažnim udarcem savladao je Šmajhela i Belgija je preokrenula.
Danci su do kraja pokušavali, Brajtvajt je u 87. minutu pogodio prečku, ali lopta nije želela iza leđa Tiba Kurtoe.
Belgija je slavila na suvi kvalitet De Brujnea i pokazala je zašto je kandidat za titulu, pošto su odlike šampionskih timova da pobeđuju i kada ne igraju najbolje.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Evropsko prvenstvo – tabele
Makedonija ostala kratka – Ukrajina slavila u Bukureštu!
Selektor Rusije „prkosi“ Ronaldu: Koka-kola? Može! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala