Kako su američki mediji videli sastanak Putina i Bajdena

© AFP 2023 / PETER KLAUNZERVladimir Putin i Džo Bajden
Vladimir Putin i Džo Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Pratite nas
Američka televizija „Si-En-En“ koja, kako se smatra, podržava Demokratsku stranku, kao i „Foks njuz“, koji često zastupa republikance, malo su se razišli u mišljenjima o samitu Rusije i Amerike u Ženevi.
Kako je javio „Si-En-En“, predsednik Rusije Vladimir Putin je uspeo da dobije ono što je želeo u razgovoru sa američkim liderom Džozefom Bajdenom.
„Putin je otišao u Ženevu i dobio upravo ono što je hteo. On je i napustio Švajcarsku sa velikom diplomatskom pobedom, samo time što se pojavio“, smatraju novinari televizije Ljuk Makgi i Metju Čens.
Susret Vladimira Putina i Džozefa Bajdena u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Mediji o samitu Bajden-Putin: Retorika ublažena, ali napetost očigledna
Kako navodi „Si-En-En“, samit je Putinu pružio mogućnost da zaustavi posledice pogoršanja odnosa između Moskve i Vašingtona, s obzirom da će „SAD sada, verovatno, nerado uvoditi nove sankcije“.
„Foks njuz“ je sa svoje strane okarakterisao samit neuspešnim.
„Sa Bajdenove tačke gledišta, to što se dogodilo u Ženevi bio je još jedan radni dan standardne diplomatije sa nadom na mogući uspeh. Ali, u svetu gde mediji koji znaju samo za ‘pobedu ili poraz’ profitiraju na konfrontaciji, sve to je bilo neka vrsta neuspeha“, smatra televizija.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala