Kilogram krastavaca pet dinara: Proizvođačima se ne isplati, bacaju ga na deponije /video/

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijakrastavac
krastavac - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Pratite nas
Cena krastavca u Leskovcu na veliko pala je na svega pet dinara po kilogramu, pa ga neki poljoprivredni proizvođači bacaju na deponije.
Poljoprivrednik Zoran Ivković zabeležio je snimak u selu Togočevce nadomak Leskovca kako njegov komšija na lokalnu deponiju baca pune dve prikolice krastavca za koji kaže da mu se ne isplati da ga proda po tako niskoj ceni.
„Verujte mi, više vredi svaka njegova kap znoja prolivena, nego tih pet dinara. Ovo je strašno. Neka gleda zemlja Srbija i neka plače. U povrtarstvu je sve prepušteno stihiji, a uvoz ovog i ostalog povrća nas je uništio“, rekao je ovaj poljoprivrednik, prenosi lokalni leskovački portal Rešetka.
Ivković je inače stočar i kaže da ni u toj grani situacija nije bolja.
„Prepušteni smo na milost i nemilost. Upamtite moje reči – za par godina krave ćemo gledati samo u zoološkom vrtu“,dodaje.
Inače, samo pre dva dana kilogram krastavca na kvantaškoj pijaci u Leskovcu koštao je 25 dinara. I tada su se poljoprivrednici smejali od muke i šalili na račun cene kako za pet prodatih kilograma mogu da naruče samo jednu kafu u gradskom kafiću.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala